İspanya’da 103 çocuğa yönelik cinsel istismar suçlamasıyla uluslararası düzeyde aranan Youness En Nacırı, Muğla’nın Bodrum ilçesinde kaldığı otelde düzenlenen jandarma operasyonuyla yakalandı. Şüphelinin, sahte kimlik bilgileriyle gizlenmeye çalıştığı tespit edildi.
Günlerce takip edildi, otel odasında yakalandı
Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı İstihbarat ekipleri, kırmızı bültenle aranan En Nacırı’nın Bodrum’da olduğuna dair bilgiye ulaştı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde başlatılan çalışmada, şüphelinin konakladığı otel günler boyunca gizlice gözlem altına alındı. Ekipler, operasyon için 17 Nisan saat 18.00 sıralarında harekete geçti.
Parmak iziyle deşifre oldu
Otel odasına yapılan baskınla gözaltına alınan zanlının, kimliğini gizlemek için Filistinli olduğunu öne sürdüğü ve savaş mağduru rolüyle dikkat çekmemeye çalıştığı belirtildi. Pasaportunun bulunmadığını iddia eden şüphelinin gerçek kimliği, parmak izi taramasıyla tespit edildi. Youness En Nacırı’ya ait pasaportun ise valizinde özel olarak oluşturulmuş gizli bir bölmede saklandığı belirlendi.
103 çocuğa yönelik istismar suçlaması
2019 yılında İspanya’da başlatılan bir soruşturma kapsamında 103 çocuğa karşı “nitelikli cinsel istismar” suçlamasıyla aranan En Nacırı’nın kırmızı bültenle uluslararası düzeyde arandığı öğrenildi. Yakalanan zanlı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ula Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.
Türkiye ve İspanya arasında iade süreci başladı
Türkiye’nin, En Nacırı’nın iadesi için İspanyol yetkililerle temasa geçtiği ve resmi sürecin başlatıldığı bildirildi.