Öğrencilerin eğitim hayatlarına maddi destek sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen bu başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Başvuru Süreci ve Tarihleri
Bakan Bak'ın açıklamalarına göre, burs ve öğrenim kredisi başvuruları 13 Ekim 2024 saat 23.59'a kadar yapılabilecek. Bakan, gençlere seslenerek, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, tüm imkânlarımızla daima yanınızda olmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Burs ve Kredi Başvuru Ekranı
Başvurular, KYK'nın resmi e-Devlet sayfası üzerinden kabul edilecek. Öğrenciler, e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra burs ve kredi başvuru ekranına ulaşarak gerekli bilgileri doldurabilirler. Bu yıl, başvuru süreci özellikle yeni üniversite döneminin başlamasıyla birlikte heyecanla bekleniyordu.

Başvuru Sonrası Süreç
Burs veya kredi başvurusu sonuçlanan öğrencilerin, sonuç açıklama sayfasında yer alan talimatlara uymaları gerekmektedir. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden “taahhütname onayı” işlemini tamamlamalıdır. Taahhütname onayı yapılmadığı takdirde öğrencilere ödeme gerçekleştirilmeyecektir.

Yurt dışında yükseköğrenim gören öğrenciler için de taahhütname onayının ardından kefaletname işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu işlem tamamlanmadığı takdirde de ödeme yapılmayacaktır.

Rezan Epözdemir'den Cem Garipoğlu'nun DNA raporu hakkında ilk açıklama: ''Bize rapor tebliğ edilmedi'' Rezan Epözdemir'den Cem Garipoğlu'nun DNA raporu hakkında ilk açıklama: ''Bize rapor tebliğ edilmedi''

Başvuru İçin Gerekli Bilgiler
Başvuru işlemleri, öğrencilere ait ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgilerin toplanmasını içerir. Bu bilgiler, kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Değerlendirme sonucunda bütçeye bağlı olarak belirli sayıda öğrenciye burs verilirken, diğer uygun öğrencilere öğrenim kredisi tahsis edilecektir.

Öncelikli Öğrenciler
KYK burslarından öncelikli olarak yararlanacak gruplar şunlardır:

Şehit çocukları (şehit bekar ise, bekar kardeşi)
Gazi çocukları (gazi bekar ise, kendisi)
Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzeri engelli olduğu tespit edilen öğrenciler
Anne ve babası vefat etmiş olan öğrenciler
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak eğitimlerini tamamlayanlar
Darüşşafaka Lisesi mezunları
Amatör milli sporcular

Kaynak: HABER MERKEZİ