2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın sondan bir önceki etabı, 4,182 kilometrelik Estoril Pisti'nde yapılıyor. Pole pozisyonunu kazanan Toprak Razgatlıoğlu, ıslak zeminde bu başarıyı elde etmenin zor olduğunu ve yarış için hem ıslak hem de kuru koşullara hazır olduklarını belirtti. Toprak, yarış öncesi yaptığı açıklamada, "Islak zeminde pole pozisyonunu almak benim için zordu, mutluyum. Islak zeminde pole pozisyonunu kazanmak da ilk oldu. Yarışa ıslak ve kuru şartlarına göre de hazırız, bu hafta sonu benim için çok önemli." ifadelerini kullanmıştı.

Estoril'deki 21 turluk ilk yarışta Toprak Razgatlıoğlu, BMW takımıyla Alvaro Bautista ile rekabet etti; yarışın bitimine 11 tur kala Bautista kaza yaparak motordan düştü ve pit alanına geri döndü.

A Milli Takım İzlanda’ya doğru yola çıktı! A Milli Takım İzlanda’ya doğru yola çıktı!

Toprak Razgatlıoğlu, damalı bayrağı ilk sırada geçti

Kalan turları lider tamamlayan Toprak Razgatlıoğlu, damalı bayrağı ilk sırada geçti. Yarışta Aruba Ducati takımından İtalyan Nicolo Bulega ikinci, Honda'dan İspanyol Iker Lecuona ise üçüncü sırayı aldı.

Genel klasmanda puanını 439'a çıkaran Toprak, en yakın rakibi Nicolo Bulega ile arasındaki puan farkını 44'e yükselterek şampiyonluk için önemli bir avantaj elde etti. Genel sıralamada Nicolo Bulega 395 puanla ikinci, Alvaro Bautista ise 333 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Toprak, Estoril'de yarın önce TSİ 13.00'te Superpole'de, ardından da TSİ 16.00'da hafta sonunun 21 turluk ikinci ana yarışına çıkacak.

Kaynak: Haber Merkezi