Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenecek 2024-Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS) Ön Lisans sınavına giriş belgeleri erişime açıldı.

2024 KPSS önlisans sınav tarihi için geri sayım başladı. KPSS'nin lisans oturumları devam ederken, önlisans mezunları da bir sonraki sınav tarihine yoğunlaştı. Kamuda memur olmak isteyen adayların katılımı ile yapılacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı 2024-KPSS Ön Lisans sınavı eylül ayında gerçekleşecek. Sınavdan önce KPSS sınav yerleri ÖSYM'nin AİS ekranı https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden yayınlandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, KPSS Önlisans sınav yerlerini duyurdu. 13 Haziran-2 Temmuz 2024 tarihleri arasında başvuruları alınan KPSS Önlisans sınavı, 2 yıllık üniversite mezunları için yapılacak. Sınav öncesi, 2024 KPSS Önlisans sınav giriş belgesi sorgulama ekranı AİS (Adaylar İşlemleri Sistemi) üzerinden erişime açıldı. KPSS Önlisans sınavı ne zaman yapılacak? KPSS Önlisans giriş belgesi nasıl alınır? İşte KPSS sınav tarihleri ve ilgili detaylar.

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruya göre, 1 Eylül'de uygulanacak 2024-KPSS Ön Lisans sınavına katılacak adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Tasarruf tedbirleri okul tuvaletlerini de vurdu! Tasarruf tedbirleri okul tuvaletlerini de vurdu!

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerine, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden erişebilecek.

2024-KPSS Ön Lisans sınavı için adaylar, binalara 10.00'dan sonra alınmayacak.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, 22 Ağustos 2024 tarihinde saat 15.15'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecektir.

Kaynak: HABER MERKEZİ