Son Mühür- ''CHP başaracak, Türkiye kazanacak'' sloganıyla yola çıkan Ekrem İmamoğlu ön seçimin startını İzmir'de coşkulu bir kalabalığın karşısında vermişti.
Gittiği her yerde iktidara 'hodri meydan' çağrısında bulunan İmamoğlu en son Trabzon'da
“Varlığımla da icraatımla da sizi korkutuyorum, korkutmaya devam edeceğim.
Sizi, çocuklarımız mutlu olsun diye korkutuyoruz.
Yurt açıyorum diye korkuyorsunuz. Gençler nefes alacak diye korkuyorsunuz.
Emeklilere destek oluyorum diye korkuyorsunuz. Kent lokantası açıyorum diye korkuyorsunuz.
Millet icraat nedir görecek, foyanız ortaya çıkacak diye korkuyorsunuz. Ödünüz patlıyor. Siz, milletten korkuyorsunuz, milletten. Onun için dört kez yendim, beşinci kez de yeneceğim. Ant olsun yeneceğim. Hodri meydan” çağrısını yinelemişti.
İmamoğlu CHP'ye kaç yeni üye getirdi?
28 Şubat saat 17.00'ye kadar üye olanların oy kullanabileceğinin duyurulmasının ardından CHP'ye yeni üye kaydında büyük hareketlilik olduğu belirtilmişti.
CHP'de Ekrem İmamoğlu rüzgarının ardından yeni gelen üye sayısının yaklaşık 240 bin olduğu öğrenildi.
Son üye yazımlarının ardından 23 Mart ön seçim sandığında Ekrem İmamoğlu için oy kullanabilecek üye sayısının 1 milyon 744 bin 538 olduğu belirtiliyor.
Hangi sandıkta oy kullanacağım diyenler için...
CHP Genel Merkezi 23 Mart'ta hangi sandıkta oy kullanacağını bilmeyen üyeleri için harekete geçti.
''Gel seç, tarihe geç'' sloganıyla düzenlenen ön seçim için hazırlanan çalışmayla TC kimlik numarasını yazarak CHP üyeleri oy kullanacakları sandığın yerini öğrenebilecek.