Marmara Denizi'nde bugün öğle saatlerinde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki şiddetli deprem, İstanbul'un yanı sıra çevre illerde de hissedildi.

Depremin hissedildiği noktalardan biri de Balıkesir'in gözde ilçelerinden Bandırma oldu. Saat 12.49'da yaşanan bu güçlü sarsıntı, Bandırma'da yaşayan vatandaşlar arasında büyük bir korku ve şaşkınlığa neden oldu. Özellikle kalabalık mekanlarda bulunanlar, depremin etkisiyle panik dolu anlar yaşadı.

AVM'de deprem kaosu

Depremin Bandırma'da en yoğun hissedildiği yerlerden biri, ilçe merkezinde bulunan hareketli bir alışveriş merkezi oldu. Öğle yemeği saatlerinde yoğunluğun arttığı AVM'de, deprem aniden bastırınca adeta bir can pazarı yaşandı. Sarsıntının şiddetiyle dengesini kaybeden vatandaşlar, neye uğradıklarını şaşırarak panik içinde kendilerini dışarıya atmaya çalıştı. Kısa süreli bir izdihamın yaşandığı AVM'de, insanlar bağırış çığlıklar eşliğinde güvenli bir alana ulaşma telaşına düştü. Depremin durmasıyla birlikte, yüzlerinde korku ifadeleri olan vatandaşlar derin bir oh çekti.

Yetkililerden açıklama beklentisi sürüyor

Depremin yarattığı kısa süreli panik ve şokun ardından, Bandırma'da hayat yavaş yavaş normale dönmeye çalışıyor. Ancak, vatandaşların zihnindeki deprem korkusu ve belirsizlik hala devam ediyor. Bandırma halkı, yetkililerden bu konuda en kısa sürede net ve güven verici açıklamalar bekliyor.

Kaynak: İHA