Son Mühür- ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), Myanmar'da 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin etkileri, Hindistan, Çin gibi çevre ülkelerde de hissedildi. Yerel saatle 12:50'de (06:20 GMT) gerçekleşen sarsıntının merkez üssü Sagaing kentinin 16 kilometre kuzeybatısında, 10 kilometre derinlikte kaydedildi.
Depremin etkileri
Depremin hemen ardından Tayland’ın başkenti Bangkok’ta büyük panik yaşandı. Yüksek binalardan dışarı fırlayan vatandaşlar, depremin şiddetini hissettiler. Mandalay kentinde ise ikonik Ava Köprüsü'nün Irrawaddy Nehri'ne çökmesi büyük bir yıkıma işaret etti. Sarsıntının etkisiyle birçok havuzda su sıçradığı, bu da depremin gücünü gösterdi.
Komşu ülkeler de hissetti
USGS, 10 kilometre derinlikte gerçekleşen sarsıntının Çin, Hindistan ve Tayland gibi komşu ülkelerde de hissedildiğini duyurdu. Bölgeden gelen görüntüler, felaketin boyutlarını gösterdi.
Tayland’da gökdelen saniyeler içinde yıkıldı
Bangkok'ta inşaat halindeki bir gökdelen, depremin etkisiyle saniyeler içinde yerle bir oldu. O anlar, panik içinde cep telefonlarıyla kaydedildi.