Son Mühür- Dün cezaevinden tahliye edilen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Onursal Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı, serbest kaldıktan kısa bir süre sonra yeniden gözaltına alındı.
Tahliye kararı sevinci kısa sürdü
Uzun süredir tutuklu bulunan ve ÇHD davasının önemli isimlerinden olan Selçuk Kozağaçlı'nın dün akşam saatlerinde cezaevinden salıverilmesi, meslektaşları ve destekçileri tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.
Tahliye kararı, hukuk camiasında umut ve sevinç yaratmış, adalet beklentisi yeniden yeşermişti. Ancak bu sevinç, Kozağaçlı'nın bugün yeniden gözaltına alınmasıyla yerini şaşkınlık ve hayrete bıraktı.
Yeniden gözaltının nedenleri henüz belirsiz
Selçuk Kozağaçlı'nın tahliyesinin hemen ardından neden yeniden gözaltına alındığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gözaltının gerekçesi, hangi soruşturma kapsamında yapıldığı ve Kozağaçlı'ya yöneltilen yeni suçlamaların neler olduğu konularında şu an için net bir bilgi bulunmuyor.
Ne olmuştu?
2017'den bu yana tutuklu bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği'nin eski başkanı Selçuk Kozağaçlı, dün akşam saatlerinde cezaevinden çıkmıştı. 13 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Silivri Marmara Cezaevi'nde tutuklı şekilde yargılanan Kozağaçlı, "DHKP/C terör örgütüne üye olma" iddiasıyla 13 Kasım 2017'de tutuklanmıştı ve bugün yaşanan son gelişme ile yeniden gözaltına alındığı öğrenildi.