Son Mühür - Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Sviridenko, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD ile nadir toprak elementleri üzerine bir mutabakat zaptı imzaladıklarını ifade etti.
İmzalar atıldı, mesajlar verildi
Sviridenko, ABD ile imzalanması planlanan nadir toprak elementleri anlaşmasının metni üzerinde önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirterek, “Bugün ABD ile ortak ekonomik iş birliği yönünde önemli bir adım attık. Ukrayna ve ABD, ekiplerimizin verimli iş birliğini ve her iki ülkenin yararına olacak bir anlaşmaya varma kararlılığını ortaya koyan bir mutabakat zaptına imza attı” dedi.
Hazırlıkları süren anlaşmanın, Ukrayna ile ABD arasında büyük yatırımlar, altyapı yenileme çalışmaları ve karşılıklı fayda sağlayacak bir ortaklık için yeni fırsatlar sunacağını ifade eden Sviridenko, “Ukrayna’nın yeniden inşası için bir yatırım fonu kurmayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.
Sviridenko, anlaşma sürecinin bir sonraki aşamasının metnin netleşmesi ve imzalanması, ardından da her iki ülke parlamentosunun onayı olduğunu söyledi.
Paylaştığı fotoğraflarda, mutabakat zaptının çevrim içi olarak Sviridenko ve ABD Hazine Bakanı Scott Bessent tarafından imzalandığı görüldü.