Son Mühür - İtalya'nın Bologna şehrinde, teröristbaşı Abdullah Öcalan’a 'fahri vatandaşlık' verildi. Belediye tarafından alınan tartışmalı karar çerçevesinde, fahri vatandaşlık beratı, Abdullah Öcalan'ın yeğeni ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’a takdim edildi.

Italya'da Abdullah Öcalan'a 'Fahri Vatandaşlık'

Terim engellemiş

Bu gelişmenin ardından, 2001 yılında İtalya'nın Floransa şehrinde yaşanan olaylar yıllar sonra tekrar gündeme geldi. Belediyenin Abdullah Öcalan’a 'fahri vatandaşlık' verme girişimi, dönemin Fiorentina teknik direktörü Fatih Terim’in müdahalesiyle engellendi.

İsmail Cem açıkladı

Odatv'nin haberine göre, o dönemde kamuoyuna yansımayan bu müdahale, dönemin Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in açıklamalarıyla gün yüzüne çıktı. Bir gazetecinin, Terim'in yabancı bir takımı çalıştırma kararına nasıl yaklaştığına dair sorusunu yanıtlayan Cem, konuyla ilgili şunları belirtti:

"O, Fatih Terim'in bileceği bir iştir. Herhalde gideceği ülkeyle Türkiye'nin ilişkilerini geliştirecektir. Fatih, aynı zamanda bizim temsilcimiz. Mesela Floransa Belediyesi saçma sapan bir karar alacaktı. Fatih buna müdahale etti ve engelledi."

Tepkilere neden olmuştu

Floransa Belediyesi'nin 12 Aralık 2001 tarihinde Abdullah Öcalan’a fahri vatandaşlık verme kararı, özellikle Türk kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi