Afyonkarahisar’ın Selçuklu Mahallesi’nde, aynı gün içerisinde gerçekleştirilen iki hırsızlık olayı büyük yankı uyandırdı. İki kadın soyguncu, çaldıkları altın ziynet eşyalarını güvenlik kameralarına yakalanmamak için yüzlerini örtmek amacıyla şal ve başörtüsü kullandılar.

Yapılan incelemeler sonucunda, hırsızlık olaylarının faillerinin daha önce benzer suçlardan kayıtları bulunan iki kadın olduğu tespit edildi.

Yapılan soygunlar ve çalınan değerler

Afyonkarahisar’ın Selçuklu Mahallesi’nde 1500 Sokak’ta bulunan bir sitede, K.D. isimli kadının evinden yaklaşık 120 bin TL değerinde altın ve mücevher çalındı.

Aynı gün, yine aynı bölgede bulunan başka bir evde İ.C.A.’nın evinden ise toplamda 250 bin TL değerinde altın takılar alındı. Emniyet ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarından elde ettikleri verilerle olaya karışan şahısların kimliklerini ortaya çıkardı.

Hırsızların izini sürme ve yakalanma süreci

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, olay sonrası hızla harekete geçerek güvenlik kameralarını inceledi. Çalınan eşyaların bulunduğu bölgede yapılan araştırmaların ardından, şüpheli şahısların kimlikleri belirlendi.

Şahısların, daha önce hırsızlık suçlarından sabıkalı olan R.U. (33) ve G.K. (26) olduğu tespit edildi.

Polatlı’da yakalanan şahıs tutuklandı

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak düzenlenen operasyon neticesinde, şüphelilerden biri olan R.U., Polatlı’da evinde yakalanarak Afyonkarahisar’a getirildi. Diğer şüpheliyi yakalamak için çalışmalar sürerken, R.U. ifadesinde hırsızlıkları kendisinin gerçekleştirdiğini kabul etti.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklama kararı çıkarılan R.U., Afyonkarahisar 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevine teslim edildi.

Kaynak: İHA