Son Mühür - AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, Gaziemir Belediyesi’nde, bir yıl önceki denetim raporlarında, toplu araç bakım onarımlarının fahiş fiyatlara ulaştığını dile getirdi.

Meclis üyesi Atmaca, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık’ın bu duruma sessiz kaldığını, şov amaçlı ‘Gaziemir Belediyesi araçlarını atölyelerinde tamir ederek tasarruf sağlıyor’ haberini basına servis ettirdiğini belirterek, ‘’Dün yapılan mecliste, CHP’li Meclis Üyesi ve Denetim Komisyonu Başkanı Mustafa Tanju Tekgül, ‘Belediyede, askeriyedeki gibi çok ağır bakım atölyeleri yok. Belediye kendi şartında bunu bazı bakımları kendisi yapmak üzere bunu harekete geçirmiş, bir önceki belediye yönetimi toplu bakım anlaşmasıyla yüklü fahiş fiyatta işler yapmaya kalkmış, yeni yönetim olarak bunu iptal etmişiz.’ ifadesi, malumun ilanı anlamına gelmektedir." diye konuştu.

Uğur İnan Atmaca-6"CHP’li meclis üyesi olarak Denetim Komisyonu Başkanı sıfatıyla, önceki dönem CHP’li belediye yönetiminin ‘yüklü fahiş fiyatta işler’ yaptığı teyit ve tescil etmiş oldu." diyen Atmaca, Belediye Başkanı Işık’ın derhal harekete geçmesini ifade ederek; "Fahiş fiyatlarda araç tamir bakımı yaptırarak kamu zararına sebep olduğunu düşündüğümüz önceki yönetim hakkında yasal işlem başlatmasını talep ediyoruz." diye konuştu. 
İstanbul’da yürütülen yolsuzluk soruşturmaları ve CHP Kurultayı hakkında ortalığa saçılan şaibe iddialarının da buna benzer iddialar olduğunu söyleyen Uğur İnan Atmaca; "Parti içerisinde herkes her şeyi biliyor, ama soruşturma açılana kadar kimse sesini çıkarmıyor. Soruşturma açılınca herkes hep bir ağızdan engelleniyoruz nakaratını söylemeye başlıyor’’ dedi.

Meclis-13İddialar, Nisan ayı oturumunda dile getirildi

Gaziemir Belediye Meclisi’nde, dün yapılan Nisan ayı oturumunda, 2024 yılı Denetim Komisyonu Raporu’nun okunması sonrasında meclis üyeleri konu hakkında görüşlerini dile getirdiler.  Cumhur İttifakı meclis üyeleri araç tamir bakım ücretleri ve birçok konuda koydukları şerhi mecliste okudular. AK Parti Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, karşılıklı dile getirilen görüşler esnasında CHP’li Meclis Üyesi ve Denetim Komisyonu Başkanı sıfatıyla söz alan Mustafa Tanju Tekgül’ün skandal ifadelere imza attığını dile getirerek, ‘’Sayın Tekgül yaptığı açıklamada, ‘Belediyede, askeriyedeki gibi çok ağır bakım ağır bakım atölyeleri yok. Belediye kendi şartında bunu bazı bakımları kendisi yapmak üzere bunu harekete geçirmiş, bir önceki belediye yönetimi toplu bakım anlaşmasıyla yüklü fahiş fiyatta işler yapmaya kalkmış, yeni yönetim olarak bunu iptal etmişiz" ifadelerini kullandı. 

Gaziemir Belediyesi-2Atmaca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aslında bu söylemler malumun ilanı anlamına gelmekle beraber, bizim 1 yıl önce dile getirip de Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Ünal Işık‘ın sessiz kaldığı ve daha sonra reklam amaçlı şova çevirdiği paylaşımlarda gündeme gelmişti. 17.04.2024 tarihli meclis birleşiminde dile getirdiğimiz bu konuda aynen şu ifadeleri kullanmıştık; ‘Sayın Başkan, araç tamir ve bakımlarının biz denetim komisyonda bunu incelerken, inanılmaz rakamlara ulaştığını gördük. Şimdi burada ya yöntemde bir hata var ya da bizim araç parkımızda yenilenmeye gidilmesi lazım.” Peki biz bu fahiş rakamları meclis birleşiminde ifade ettikten sonra ne oldu? Sayın Ünal Işık, her zamanki gibi yerel basında yer alan reklam amaçlı paylaşımları devreye soktu. Sayın Işık, 2024 yılı Ağustos Ayı başında, Gaziemir Belediyesi tarafından basına servis edilen “Gaziemir Belediyesi araçlarını atölyelerinde tamir ederek tasarruf sağlıyor” başlıklı haberde; “Gaziemir Belediyesi’nin Makine İkmal Birimi, araçların tamir ve ağır bakımlarını, belediyeye ait atölyelerde yapıyor. Bu yöntem, araçların bakım sürelerini kısaltarak hem zaman hem de iş gücü kaybını minimize ediyor. Ayrıca, araçlarda meydana gelen herhangi bir arıza anında müdahale edilerek hizmetlerde aksaklıkların önüne geçiliyor.” ifadelerini kullandı. 

Gaziemir Meclis-3Atmaca'dan Tekgül'e tepki

Uğur İnan Atmaca CHP’li Meclis Üyesi ve Denetim Komisyonu Başkanı Mustafa Tanju Tekgül’ün sözlerine tepki gösterdi. Atmaca şöyle konuştu: "Peki Sayın Tekgül, dün akşamki meclis birleşiminde ne dedi? ‘Belediyede askeriyedeki gibi çok ağır bakım atölyeleri yok. Belediye kendi şartında bunu bazı bakımları kendisi yapmak üzere bunu harekete geçirmiş’ Birisi yalan söylüyor, ama kim? Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu var. Sayın Işık bir yılda makyajınız döküldü. Lütfen gerçeği açıklayın, araçların ağır bakımları Belediyeye ait atölyelerde yapılıyor mu? Yoksa her şey reklam için miydi?"

"Derhal yasal işlem başlatılmalı"

AK Partili Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca sözlerine şöyle devam etti: ‘’Asıl önemli diğer konu ise, Sayın Tekgül, CHP’li meclis üyesi olarak Denetim Komisyonu Başkanı sıfatıyla, önceki dönem CHP’li belediye yönetiminin ‘yüklü fahiş fiyatta işler’ yaptığını teyit ve tescil etmiş oldu. Sayın Tekegül’ü samimi ikrarından dolayı tebrik ediyoruz. Biz bunu 1 yıl önce dile getirmiştik fakat Sayın Işık bize inanmamış olmalı ki, bu konuda yasal bir girişimde bulunmadı. CHP’li denetim komisyonu başkanı dile getirince belki ikna olmuştur. Başkanın ikna olduğunu düşünüyorum çünkü, meclis birleşimi kapanıncaya kadar ne CHP Grup Başkan Vekili ne de Belediye Başkanı bu konuda Sayın Tekgül’ü uyarmadılar ve sözlerini düzeltmesini istemediler." dedi. 

Belediye-4"İstanbul ile benzerlik taşıyor"

Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Ünal Işık’ın, Mustafa Tanju Tekgül’ün ifadeleri sonrasında derhal harekete geçmesini ve fahiş fiyatlarda araç tamir bakımı yaptırarak kamu zararına sebep olduğunu düşündüğümüz önceki yönetim hakkında yasal işlem başlatmasını talep eden Ak Parti meclis üyesi Uğur  İnan Atmca, sözlerini şöyle noktaladı: "Aslında İstanbul’da yürütülen yolsuzluk soruşturmaları ve CHP Kurultayı hakkında ortalığa saçılan şaibe iddiaları da böyle.  Parti içerisinde herkes her şeyi biliyor, ama soruşturma açılana kadar kimse sesini çıkarmıyor. Soruşturma açılınca herkes hep bir ağızdan engelleniyoruz nakaratını söylemeye başlıyor."

Kaynak: Haber Merkezi