Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları 7. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kadınlar için devrim niteliğinde yenilikler getirdiklerini belirtti.
Göktaş, kadınların eğitim, istihdam ve temsiliyette eşit şekilde yer aldığını belirterek, kadın milletvekili oranının yüzde 20'lere, kamuda çalışan kadın oranının yüzde 42,66'ya ve kadın büyükelçi oranının yüzde 27,3'e ulaştığını, kadınların iş gücüne katılma oranının ise yüzde 40'ı geçtiğini ifade etti. Bakan Göktaş, ailelerin toplumun temeli olduğunu vurgulayarak, sosyal medyanın risklerine dikkat çekti ve aile içi iletişimin önemini belirtti.
Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde kadınlar için devrim niteliğinde yenilikler getirdiklerini, kadın ve ailenin birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu söyledi. Ailelerin geleceğimiz için önemli olduğunu belirten Göktaş, 81 ilde aileleri güçlendirmeye yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ve aile içi iletişimin daha fazla teşvik edileceğini vurguladı.
“Kamuda çalışan kadın oranımız yüzde 42,66 oldu”
Göktaş, kadın milletvekili oranının yüzde 20 seviyelerine ulaştığını belirtti. Bu oranın yeterli olmadığını vurgulayan Göktaş, "İnşallah önümüzdeki dönemde bu sayının artması için katbekat çalışacağız. Kadın öğretim görevli sayısı yüzde 51,6'ya yükseldi. Kamuda çalışan kadın oranımız yüzde 42,66 oldu. Kadın büyükelçi oranımız yüzde 27,3 oldu. Kadın istihdam oranımız yüzde 36 oldu. Kadınların iş gücüne katılma oranı yüzde 40'ı geçti” diye konuştu.
Kadın ve ailenin birbirinin rakibi olmadığını vurgulayan Göktaş, şu ifadeleri kullandı:
"Onlar birbirini tamamlayan unsurlardır. Bir ailede kadın güçlü olursa o aile mutlu olur. O çocuklar daha güvende olur. Sizin ailelerimizle derdiniz nedir? Ailelerimiz bizim toplumumuzun güvencesi, temelidir. Biz ne diyoruz? Devlet baba, vatan anadır diyoruz. Dolayısıyla bu topraklarda aileyi güçlendirmek, geleceğimize yatırım yapmak oldukça kıymetli. Tabii ki bunu yaparken ailenin içinde, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, engellisiyle, yaşlısıyla her bireyini güçlendirmemiz lazım. Bunu zaten toplumumuz çok net bir şekilde görüyor."
“Aile içinde iletişim kuramıyoruz”
Sosyal medyanın riskleriyle çocuklara farklı içerikler sunulduğunu da vurgulayan Göktaş, "Diğer yandan yalnızlaşıyoruz. Evlerimizin içerisinde oturuyoruz. Çocuklar da birer telefon, bizlerde de aynı şekilde. Aile içinde iletişim kuramıyoruz. Nüfus azalıyor diyoruz. Çünkü toplum özellikle pandemi sonrası gitgide yalnızlaşıyor. Aileniz bizim için istikbalimiz. İnşallah bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanında, 81 ilinde aileleri daha güçlü kılmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.