Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Lübnan’daki Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarına müdahale edilmesiyle ilgili konuşan Uraloğlu, Türkiye'de çağrı cihazlarının neredeyse hiç kullanılmadığını vurgulayarak, "Türkiye'de çağrı cihazları özelinde bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim." dedi. Bakan, patlayıcıların önceden yerleştirilmesi ihtimalinin daha güçlü olduğunu ifade etti.

"Siber güvenlik alanında ilk 10 ülke arasındayız"

Uraloğlu, saldırıya dair iki senaryo üzerinde durduklarını belirtti. İlk olarak, cihazların yenileme sürecinde İsrail'in patlayıcı yerleştirmiş olabileceği ihtimaline dikkat çekti. "Bu cihazların aynı anda patlatılması mümkün. İkinci ihtimal ise, sinyallerle bataryaların kısa devreyle ısıtılarak patlatılması. İlk ihtimalin daha güçlü durduğunu söyleyebiliriz." açıklamasını yaptı.

Siber saldırılara karşı alınması gereken tedbirlere de değinen Uraloğlu, Türkiye’nin siber güvenlik alanında ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirtti. "Her gün 400'ün üzerinde siber saldırıyı önlüyoruz. Ülkemizi ne kadar millileştirirsek o kadar güvende oluruz." ifadesini kullandı.

Narin cinayetinde whatsApp mesajları kaydetmedi

Diyarbakır'da yaşanan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin de konuşan Uraloğlu, WhatsApp'ın mesajları kaydetmediğine dair açıklama yaptığını belirtti.

Kişisel verilerin çalındığı iddialarına yönelik ise, "Bugünün Türkiye'sinde böyle bir sızıntı söz konusu değil. Suni gündem oluşturulmaya çalışılıyor." dedi.

Ankara - İzmir arası 3,5 saat olacak

Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu, "2027 yılının başlarında İzmir'e ulaşmayı hedefliyoruz. Bu projeyle birlikte Ankara'dan İzmir'e seyahat süresi 3,5 saat olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ