Son Mühür / Ayşegül Koç - DESKİ ekipleri, mevcut 63 milimetre çapındaki içme suyu boruları, 110 mm çapındaki yeni hatlarla değiştiriliyor. Proje kapsamında toplamda 3.500 metre uzunluğundaki içme suyu hattının yenileneceği, şu ana kadar 2.300 metrelik kısmının tamamlandığı belirtildi. 

Eski borularda aşırı kireçlenme ve suyun durağanlığı nedeniyle tıkanmalar meydana geliyordu. Bu sorunların önüne geçmek amacıyla, borularda suyun daha akışkan hareket etmesini sağlamak için ring sistemi uygulanarak, böylece tıkanma ve kireçlenme engellenecek.

"Hatların tamamını değiştiriyoruz"DESKİ Genel Müdürü

Proje hakkında açıklama yapan DESKİ Genel Müdürü Egemen Emre Beşli hatların tamamının değişeceğini belirterek, "Bekilli Gömce Mahallesi'nde toplamda 3.500 metre uzunluğundaki kireçten dolayı içme suyunda sıkıntı oluşturan hatların değişimine başladık. 

Eski hatta yer alan 63'lük borular tamamen tıkanmış durumdaydı ve bu nedenle içme suyu akışı gerçekleşemiyordu. Bu sorunun ortadan kaldırılması için hatların tamamını değiştiriyoruz" diye konuştu.

"Su akışını engelliyordu"Bekilli Gömce

Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir, uzun yıllardır bölgedeki su sorunlarının devam ettiğini belirterek, "Kireç bizim için çok büyük bir problemdi. Boruları gördüğünüz gibi tamamen tıkayarak su akışını engelliyordu. 

Sadece boruları değiştirmenin yeterli olmayacağını bilerek hareket ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun talimatıyla başlatılan çalışma sayesinde ana problem giderildi ve mahalle sakinlerimiz uzun yıllar boyunca su sıkıntısı yaşamayacak.

Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Bülent Nuri Çavuşoğlu’na ve DESKİ Genel Müdürü Egemen Emre Beşli’ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muhabir: AYŞEGÜL KOÇ