Son Mühür- Türkiye'nin bir dönemine önce gazeteci olarak ardından Abdullah Gül'ün ekibinde iletişim danışmanı olarak tanık olan Ahmet Sever 65 yaşında evinde geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti.
Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olarak görev yaptığı dönemde en yakınındaki isimlerden biri olarak basın danışmanlığını yürüten Ahmet Sever T24'de köşe yazılarıyla ve yayınladığı kitaplarla aktif gazeteciliği sürdürüyordu. 
Sever'in “İçimde Kalmasın/Tanıklığımdır” Kitabında “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla yargılandığı dava devam ediyordu.

Ahmet Sever-Abdullah Gül
Ahmet Sever Kimdir?


1960 yılında Konya’da doğdu. Brüksel Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1983-1998 yılları arasında Milliyet gazetesi Brüksel muhabir ve temsilciliği yaptı. 
Mehmet Ali Birand’ın 32. Gün ekibinde yer aldı. 
BBC Köln ve Almanya’nın Sesi radyolarında çalıştı. 1998 yılında Türkiye’ye dönerek Milliyet ve CNNTÜRK’te haber müdürü olarak görev yaptı. 
CNNTÜRK ve TRT’de Avrupa Birliği üzerine program yaptı. 
2003 yılı Ocak ayında başbakanlığı döneminde Abdullah Gül’ün basın ve iletişimden sorumlu başdanışmanlığı görevinde bulundu. 
2004-2007 yıllarında Gül’e bağlı Avrupa Birliği İletişim Grubu başkanlığını yürüttü. 
Son olarak 7 yıl boyunca Cumhurbaşkanı Gül’ün basın başdanışmanıydı. Sever, evli ve ikiz çocuk babasıydı.

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı