İZMİR HABERLERİ

Büyükşehir Balatçık'taki tapuyu istiyor!

Çiğli Belediyesi’nin Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Balatçık Mahallesi’ndeki 21984 ada 2 parselin tapu tescilinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusu konuşuldu.

SON MÜHÜR- GAMZE ESKİKÖY/ Çiğli Belediyesi’nin Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Balatçık Mahallesi’ndeki bir tapu tescil işleminin İzmir Büyükşehir Belediyesi adına devri ve Çiğli’nin imar ile deprem hazırlıkları konuları tartışıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Kaner, imar problemlerine dikkat çekerek Çiğlide en büyük sorun imar problemi var. Yaklaşık bir aydır süreçte elimizden geleni yaptık.  Biz detaylı değerlendirdik. Vaktinde taşınmazı Çiğli Belediyesi'ni , tapu kararını vermek mümkün değil. Meclis satış kararı verebilir, ben tapuyu iade ediyorum şu kuruma kişiye veriyorum gibi söz konusu değil bunda bir sıkıntı var.

Bizim dikkat etmemiz gereken konu ilçe Milli eğitim müdürlüğüne protokol alanına teslim etmiş. Tapuyu istiyorum hemen verin diye söz konusu yok. Büyükşehir belediyesinin karar vermesi halinde kangren haline gelmeden bu sorunu çözmemiz lazım. Bütün meclis üyeleri bu kanaattedir diye düşünüyorum” dedi.

“Çiğli’nin depreme hazır olması lazım”

Kaner, deprem konusundaki çalışmaların önemini vurgulayarak, “İzmir deprem gerçeğiyle karşı karşıya. Deprem anında yapılması gerekenleri planlamalı, afet toplanma alanları ve eylem planlarını oluşturmalıyız. Vatandaşlar için sokak bazında hareket planı hazırlanmalı ve eğitimler verilmelidir” diye konuştu.

“Üç önergem reddedildi”

AK Partili Meclis Üyesi Yeşim Tuncer ise, bugüne kadar verdiği engelli arabalarının tamiri, kadın sığınma evi kurulması ve engellilerden katı atık bedeli alınmamasıyla ilgili önergelerin reddedildiğini belirterek, “Bu öneriler siyaset üstü değerlendirilmesi gereken konulardı. Ancak hepsi reddedildi. Kadın sığınma evi için para çok dendi, atölye kurulması zor denildi. Belediyenin bu tür hizmetleri sunarak engelli vatandaşların yaşam kalitesini artırması gerekiyor” diye konuştu.

“Katı atık bedeli bir vergi değil, hizmet bedelidir”

Kaner, Yeşim Tuncer’in katı atık bedeliyle ilgili önerisini değerlendirerek, “ 4736 sayılı yasa var. Bakanlar kurulunun aldığı bir karar ile şehir gazi dul ve yetim özür dileyerek söylüyorum özürlüler gibi vatandaşlar bu vergilerden muaftır. Katı atık bedeli bir vergi değil hizmet bedelidir. Biz de Çiğli Belediyesi’nin mali durumunu biliyoruz. Yeşim Hanım’ın serzenişi ne zaman biz sosyal belediyecilik önerisi olarak önerge versek burada reddediliyor yönünde. Komisyon kararı ne olursa olsun biz kabul edilmesini istiyoruz. Rıfat, Katı Atık vergisi bir vergidir. Belediye gelirleri yasası ile konulmuş bir vergidir” ifadelerine yer verdi