Son Mühür- CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın TMSF'nin şirketlere kayyum olarak atanabilmesinin önünü açan düzenlemenin iptali için CHP Grubu adına Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı.
Günaydın AYM önünde yaptığı açıklamada,
''TMSF’nin şirketlere kayyım olarak atanabilmesi, şirketlerin Genel Kurul yetkilerini kullanabilmesi, şirketlerin satılmasına, feshine ve tasfiyesine karar verebilmesine olanak tanıyan 7530 sayılı yasanın iptali ve yürürlüğünün durdurulması için, CHP grubu olarak AYM başvurumuzu yaptık.'' bilgisini paylaştı.
Günaydın ''Söz konusu yasanın 4 Şubat 2025 tarihi itibarıyla ilgili şirketlere ya da mal varlıklarına 5 yıl süreyle TMSF'nin kayyum olarak atanabilmesini öngörüyor'' ifadelerine yer verdi.

CHP AYM'ye itiraz dilekçesi verdi
AYM'nin önündeyiz ama...


An itibarıyla AYM önünde olduklarına işaret eden Günaydın iki konuya daha dikkat çekmek istediğini belirtti.

Günaydın, ''Biz şu  an buradayız ama Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan gözaltına alındı. İmamoğlu'nun avukatının avukatları Pehlivan'ı Emniyet'te savunma gayreti içerisindeler.
Adeta İmamoğlu'na dokunan yanar zihniyetiyle her türlü hukuki girişimden öte saldırı diye nitelenebilecek eylemleri gerçekleştiriyorlar. 
İkinci husus ise Tayfun Kahraman'ın AYM'ye başvurusunun üzerinden 15 ay geçti. Hem Tayfun Kahraman hem de gezi tutuklularının tamamının AYM tarafından dosyalarının ele alınmasını ve haksız tutukluluklarının önlenmesini bekliyoruz'' mesajı verdi.
 

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı