Son Mühür- Berivan Kaya/ CHP’de genel başkan yardımcısı, genel sekreter ve milletvekili olarak görev yapan Tekin, Şubat 2024’te CHP'den istifa etmişti. Gürsel Tekin, parti kuracağını açıkladı.

Tekin, yeni parti kuracağını sosyal medya hesabından, “Kararsızlığa mecbur bırakılan milyonların sesi olacak bir hareket doğuyor” ifadeleriyle duyurmuştu. 

Tekin'in parti kurma hamlesini değerlendiren CHP 25-26-27'inci dönem İzmir Milletvekili  Tacettin Bayır, "Bu ayrışma neden?" diye sordu. 

Sağa oy verenler bile birleşiyor! 

Kararsızların oyunu alma iddiasında bulunan Tekin'in yanlış yolda olduğunu dile getiren Tacettin Bayır, " Mantıklı bir hareket değil. Sağa oy verenler bile birleşiyor. 22 yıllık bu zulmün sona ermesi için  bir araya gelirken bu ayrışma neden? Gürsel Bey iyi bir insan ancak zamanlaması yanlış. Herkesin bir araya gelmeye çalıştığı bir dönemde farklı proje yapması doğru değil.  Kararsız olup da CHP'ye oy vermeyenlerin oyunu alacağının bir garantisi var mı? Böyle bir anket mi yaptırdı? Bu nasıl bir hamledir ben anlamadım" ifadelerine yer verdi. 

Partide görev istiyor 

Tekin'in partide görev istediğini ve bu sebeple hamle yapmış olabileceğine dikkat çeken Bayır, "Gürsel Bey önemli biri. Eşi dostu ve onu sevenler doğru yolu göstereceklerdir. Belki bir görev talebi olabilir. Bu yüzden ayraç açmış olabilir" dedi. 

Susamışlığı ve duyulmak istenenleri söylüyor 

Ön seçim kampanyasına İzmir'den başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu'nun çalışmalarını değerlendiren CHP'li Bayır, " Toplumun susamışlığını ve duymak istediklerini söylüyor. Toplumda ciddi karşılığı var. Güzel bri kampanya yürütüyor" dedi. 

Muhabir: BERİVAN KAYA