Son Mühür / Atakan Başpehlivan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, dün İstanbul’da gerçekleşen depremin ardından meydana gelen iletişim kopukluklarına ve operatörlerin çökmesine eleştirilerde bulunarak, önemli mesajlar verdi.

Ulaş Karasu: Vatandaşlar hak ettikleri hizmeti alamadı

Türkiye’nin üst üste yaşadığı depremlerin ardından, iletişim alt yapısının ciddi sorunlarla boğuştuğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, “Art arda yaşanan depremler, iletişim altyapısına ait sorunları bir kez daha ortaya koydu. Depremler sonrası vatandaşlar yakınlarına ulaşamadı, internet çöktü ve önemli mağduriyetler yaşandı. Vatandaşların, her yıl katlanan oranlarda fatura ödemelerine karşın, yıllardır ihmal edilen ve yapılmayan yatırımlar nedeniyle vatandaşlar hak ettikleri hizmeti alamadı. 

Türkiye’de internete yapılan zamlar nedeniyle 4 kişilik bir ailenin ortalama haberleşme gideri geçen yıl 17 bin 166 TL’ye ulaşırken, bunun 3 bin 961 TL’sini de vergiler oluşturdu. Ancak alınan hizmetler ise ödenen bedelleri karşılamıyor. Türkiye, dünya genelinde ortalama 85 Mbps olan internet hızının ancak yarısı kadar hıza sahipken, mobil internet hızında da 102 ülke arasında 69,73 Mbps hızla 58. sırada yer alıyor. İnternet hızı sıralamasında ise 154 ülke arasında 102. Sırada yer alıyor. Türkiye, bu sıralamada El Salvador, Nikaragua, Bangladeş gibi ülkelerin dahi gerisinde kalıyor.” diye konuştu.

“Hiç kimse bu duruma daha fazla sessiz kalamaz”

Ayrıca, geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen depremlerde de aynı sorunların yaşandığını ve insanlara ulaşılamadığını belirten CHP’li Ulaş Karasu, yayınladığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “2 yıl önceki depremlerde de iletişimin çöktü. İnsanlar yakınlarına ulaşamadı. Acil destek ve yardımlar, iletişim çöktüğü için gerekli yerlere ulaşamadı, ulaştırılamadı. 

Ama tüm bunlar, şirketlerin yanlarına kâr kaldı. Şimdi Marmara’da yaşanan son depremlerde aynı manzarayı gördük. Hiç kimse bu duruma daha fazla sessiz kalamaz. Bakan çıkmış Suriye’ye internet desteği verileceğinden söz ediyor. İnsana ‘Siz Suriye’nin mi bakanısınız yoksa Türkiye’nin mi?’ diye sorarlar”

Muhabir: ATAKAN BAŞPEHLİVAN