SON MÜHÜR - OSMAN GÜNDEN/ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, çocukların İzmir’i daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) düzenlediği Kent Kültürü ve Tarihi Eğitimleri, yarıyıl tatilinde öğrencilerden yoğun ilgi gördü. 

4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz eğitimler, hem eğitmenler hem de öğrenciler tarafından büyük beğeniyle karşılandı. 

Eğitimlere katılan çocuklar, İzmir temalı öyküler aracılığıyla hem eğleniyor hem de yaratıcı düşünme becerilerini geliştirerek yeni bilgiler öğrendi. Eğitimlerde görsel öykü sunumları, atölye çalışmaları ve sergi ziyaretleri de gerçekleştirildi.

Yanık Yurt Sergisi gezildiizmir yanık yurt sergisi

Eğitimler, Doç. Dr. Zehra Akdemir Veryeri'nin yazdığı ve Zeynep Yıldız’ın resimlediği “Kemeraltı: Gizli Hazine” ve “Kordon’daki Beyaz Ev” öyküleri üzerinden düzenlendi. 

APİKAM eğitmenleri Hayriye Nur Mumcular, Gizem Menekşe ve Akın Onur Bazkara tarafından verilen eğitimlerin ardından öğrencilere kitaplar hediye edildi. 

Eğitimler kapsamında, APİKAM sergi salonundaki “Yanık Yurt – Kurtuluş Savaşı’nda İzmir ve Batı Anadolu Yangınları” sergisi de rehber eşliğinde gezdirildi. 

Hem kültürel miras bilincini artırmaya yönelik hem de Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını destekleyen eğitimlere katılım için sınıf öğretmenleri, 293 15 88 ve 293 39 10 numaralı telefonlardan başvuru yapabilecek.

"Öğrencilerimizle bu yolculukta yer almaktan mutluluk duyuyoruz"Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi

Türkçe öğretmeni Merve Tık, öğrencileriyle birlikte eğitimlere katıldıklarını belirterek, Bahçeşehir Koleji Bornova Kampüsü olarak öğrencilerimizle APİKAM’a geldik. Bu eğitim, bizim için diğer etkinliklerden farklıydı. 

Çünkü İzmir’in kent arşivi ile ilgili çok güzel bilgiler öğrendik. İzmir’in yeniden doğuşuna, Atatürk’ün İzmir’e verdiği öneme dair çok farklı bilgiler edindik. Öğrencilerimizle bu yolculukta yer almaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Öğrenciler ise APİKAM’ın geçmişte itfaiye merkezi olarak kullanıldığını, İzmir’deki itfaiye çalışmalarını, Atatürk ve İzmir hakkında öğrendikleri bilgileri, Kordon’u tanımayı ve eğitimlerin faydalı olduğunu ifade etti.

2024 yılı Kasım ayında başlayan eğitimlerin Mayıs ayına kadar süreceği belirtilirken, 2 bin 500 çocuğun bu eğitimlerden faydalanması hedeflendi.

Muhabir: OSMAN GÜNDEN