Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul'da yaşanan depremin ardından bazı satılık ve kiralık taşınmaz ilanlarında görülen fahiş fiyat artışlarına yönelik net bir mesaj verdi. Vatandaşların yaşadığı zorlu süreci istismar etmeye yönelik hiçbir girişime müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulayan Gürcan, ilan platformlarından elde edilen veriler ışığında haksız fiyat artışı tespit edilen tüm kişi ve kuruluşlara karşı kararlı ve ivedilikle idari yaptırımlar uygulanacağını bildirdi.

Bakanlık gelişmeleri yakından takip ediyor

Sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gürcan, Ticaret Bakanlığı'nın 23 Nisan'da İstanbul'da meydana gelen depremin hemen ardından emlak sektöründeki olası olumsuz gelişmeleri titizlikle izlediğini kaydetti. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına aralıksız bir şekilde çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

"Fırsatçılığa asla izin vermeyeceğiz" 

Olağanüstü dönemlerde toplumsal dayanışmanın ve birliğin hayati önem taşıdığını belirten Gürcan, bu hassas süreçte tüm işletmelerin ve vatandaşların yüksek bir toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmesinin gerekliliğinin altını çizdi. Gürcan, "Bu kritik süreçte, vatandaşlarımızın içinde bulunduğu güç durumu suistimal etme amacı güden, açıkça fırsatçılık olarak değerlendirilebilecek hiçbir tutum ve davranış kesinlikle kabul edilemez," şeklinde konuştu.

Haksız fiyat artışlarına karşı kararlı mücadele

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan, açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: "İstanbul'da yaşanan deprem sonrasında, satılık ve kiralık gayrimenkul ilanlarında tespit edilen anormal fiyat yükselişlerine dair bilgiler, ilgili ilan platformlarından detaylı bir şekilde incelenmektedir. Haksız kazanç elde etmeye yönelik bu tür artışları gerçekleştiren tüm gerçek ve tüzel kişilere karşı, hakkında gerekli idari yaptırımlar kararlılıkla ve gecikmeksizin uygulanacaktır."

Kaynak: AA