Son Mühür- İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, tutuklamaları eleştirdi ve boykot çağrılarına destek verdi.
Dervişoğlu'ndan tutuklamalara tepki
Dervişoğlu, İmamoğlu ve Özdağ'ın siyasi nedenlerle tutuklandığını savunarak, "İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olmasaydı, ne içeride olurdu ne de diploması elinden alınırdı. Ümit Özdağ da vermiş olduğu siyasi mücadele nedeniyle Silivri'de rehin alınmıştır." dedi. Dervişoğlu, Silivri Cezaevi'ni Bastille Hapishanesi'ne benzeterek, "Bastille Hapishanesi nasıl monarşiyi temsil ediyor ve yıkıldıysa, otokrasiyi temsil eden bu düzen de yıkılacaktır." ifadelerini kullandı.
Boykot çağrılarına destek
Dervişoğlu, boykot çağrılarını anayasal bir hak olarak değerlendirerek, "Boykot hakkı anayasal haktır. İnsanlar mal alma ya da mal almama hürriyetini kullanacaktır. Hükümet buradan kendine mesaj çıkarıyorsa, vatandaşın verdiği mesajı almışlardır." şeklinde konuştu.
Sanatçılara destek
Dervişoğlu, diziden çıkarılan oyunculara da destek vererek, "Diziden çıkarılan oyuncularla ilgili birini çıkarmışlar, birine gözaltına almışlar. Bu tür hak gaspları kara leke olarak anılacaktır. 1 günlük haksız tutukluluk bin yıla bedeldir." dedi. Aybüke Pusat'ın TRT'den çıkarılmasına yönelik olarak da, "Oyuncular üzerlerine düşeni yapmış. Oyuncu arkadaşları ona nasıl destek oluyorlarsa, biz de onların yanındayız." ifadelerini kullandı.
"Otokrasiyi temsil eden bu düzen de yıkılacaktır"
Dervişoğlu, konuşmasında sık sık Bastille Baskını'na atıfta bulundu. Bastille Baskını'nın Fransız Devrimi'nin sembolü olduğunu hatırlatan Dervişoğlu, "Bastille Hapishanesi nasıl monarşiyi temsil ediyor ve yıkıldıysa, otokrasiyi temsil eden bu düzen de yıkılacaktır." dedi.
Dervişoğlu, İmamoğlu ve Özdağ ile yaptığı görüşmenin detaylarına ilişkin bilgi vermedi. Ancak, "Ben İmamoğlu ve Özdağ ile görüştüm, diğer arkadaşlarımız diğer arkadaşlarla görüştü." dedi. Dervişoğlu, ayrıca, gözaltındaki gençlerin durumunu yakından takip ettiklerini ve adaletsizliğe karşı direnmeye devam edeceklerini belirtti.
Bastille Baskını hakkında bilgi
Bastille Baskını, 14 Temmuz 1789'da Fransa'nın başkenti Paris'te devrimci isyancıların Bastille olarak bilinen Orta Çağ'dan kalma cephanelik, kale ve siyasi hapishaneyi basarak kontrolü ele geçirmeye çalışmasıyla meydana gelmiş bir olaydır. Dört saat süren çatışmalar sonucunda isyancılar Bastille'e girmeyi başarmış ve bu olay Fransız Devrimi'nin dönüm noktalarından biri olmuştur.