GENEL HABERLER

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün yeni statüsü belirlendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, hızlı karar alma ve etkin yönetim için yeniden yapılandırıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeniden yapılandırıldı. Bu düzenleme, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün görev ve yetkilerini netleştirirken, Bakanlık bünyesindeki bağlı kuruluş statüsünü de belirlemiş oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yapılan Düzenleme

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi değişikliği, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Bu kararname ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın görev ve yetkilerine ilişkin önemli düzenlemelere gidildi.

Yapılan düzenlemeye göre, Bakanlığın tabiat varlıkları ile ilgili görevleri, “tabiatın ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik politikalar geliştirilmesi” olarak yeniden tanımlandı. Ayrıca, Bakanlık tarafından yapılan korunan alanlar ve biyolojik çeşitliliğin korunması faaliyetleri de güçlendirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Bağlı Kuruluş Statüsüne Alındı

Yeni düzenleme ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı teşkilatından çıkarılarak, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı bir kuruluş statüsüne getirildi.

Bu değişiklik, Bakanlıkların ilgili ve ilişkili kurumlarını düzenleyen kararnameye dahil edildi. Ayrıca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tüzel kişiliğe sahip olacak ve özel bütçeyle faaliyet gösterebilecek.

Yeni Yapı, Hızlı Karar Alma ve Etkin Yönetim Sağlayacak

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, yeni yapılandırma ile ilgili yaptığı açıklamada, Bakanlığın ana hizmet birimi olarak faaliyet göstermeye devam edeceğini belirtti. Çokçetin, yeni yapılanmanın organizasyon yapısını güçlendirdiğini ve doğa koruma faaliyetlerinde hızlı karar almayı sağlayacak daha fonksiyonel bir yapı oluşturduğunu vurguladı.

Bu yapı sayesinde biyoçeşitliliğin korunması ve yaban hayatının sürdürülebilir yönetimi konusunda daha verimli ve etkin yaklaşımlar getirileceği ifade edildi.