Toplantıya Meclis Başkan yardımcısı İzzet Şanlı, Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Metin Akdaş ve Meclis üyesi sanayiciler katılımıyla gerçekleştirildi. Mecliste 30 Ağustos Zafer Bayramı ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ile başladı.

''İzmir'in dağlarında tekrar çiçekler açacak''

ESBO Meclis Başkanı İzzet Şanlı: ‘’Patronlar kazançlarını ödemek istemiyor algısı koruma ne yazık ki kabul edildi. Sosyal medya platformlarını çok kullanıyoruz. Bu gibi platformlar algoritma dayatmasıyla kullanıcıları eksik bilgilendiriliyor. Sokak röportajında eleştiri yapan vatandaşın ön yargılarımızla açıklanabilir bir durum’’ dedi.

Ormanlarımız cayır cayır yanarken canlılar da hayatlarını kaybetti. Toplamda 3000 hektar yeşil alanımızı kaybettik yangına müdahale eden kahramanlarımıza gönülden teşekkür ederim. İzmir’in dağlarında tekrardan çiçekler açacak. Deniz kirliliğinde ilgililerin birlikte harekete geçmesini isteriz. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 9 Eylül İzmir Kurtuluş’unu şimdiden kutluyorum.

''Ahşap konusunda çok şanslıyız''

Ağaçç

EBSO Meclis üyelerinden Hüseyin Uğurlu: ‘’Ahşap konusunda İzmir en iyi illerinden biri. Bu konuda çok şanslıyız. Burada genel olarak söylüyorum ürünlerinin totalde masrafı toplamını %1ini geçmemektedir. Sizden ricam, güvenilir firmadan ürün almanız. Maalesef fabrikalarda sigorta yetiştiremiyoruz hem kaliteli hem kalitesiz elemanlarda sıkıntılarımız devam ediyor. 3-4 yıldır TSE ile çalışmalarımız var. Bizim gibi orman endüstrisi olan firmalar ormanları yok etmiyor biz yaşı geçmiş ağaçları kullanıyoruz. Türkiye' nim yıllık orman alanı büyümesi yeni ağaç yetiştirilmesi 45 milyon m3 civarındayken yıllık tüketimi 35 milyon m3 civarındadır. Bu tüketimin de yalnızca 10 milyon m3 kadarlık kısmi ahşap palet üreticileri tarafından tüketilmektedir. Türkiye' nin orman varlığı büyümesi yıllık %3 ila 85 arasındadır. diyerek sözlerini noktaladı. 

''Dövizi önlemek için çalışmalar yapmalıyız''

Mcls2

36 Elektrikli Techizat Sanayi Komite Başkanı, Davut Yanık: ''Eskiden başka ülkelerden çok malzeme alıyorduk. Aylarca bi malzemenin gelmesisini bekliyorduk. Dolayısıyla tenik malzeme bulmakta çok zorluk çekiyorduk,bu da merdiven altının altı ürünlerinin gelmesine sebep oluyor. Kalite ucuz olmuyordu, yapılan yatırımlarla birlikte, maliyetlerimiz çok arttı. Yurt dışı satısları için gerekli belgeleri aldık. Ama yurtdışına satış yapmak çok maliyetli. Ülkemizde akredite test laboratuvarı olmadığı için bunları bizzat kendimiz gönderiyoruz bu döviz kaybını önlemek için bu laboratuvarın olması gerekiyor.  Elektriğiniz bol, Zafer Bayramınız kutlu olsun'' diyerek sözlerini noktaladı. 

''Zaman gittikçe daralıyor''

Yönetim Kurulu Metin Akdaş: ''Vergi adaleti ve kayıt dışılıkla mücadele etmemiz gerekiyor. Şirketin daha az vergi öddemesi hakkakiyet değildir. Haksız rekabet ile mücadele edilmeli. Ayrıca vize ve mülteci sorunu da bizler için çok önemli. Ülkemiz buna hiç uygun olmadığını belirtmek istiyorum. Önümüzdeki kış çok çetin geçecek enflasyon çift hanelerde takılı kalmasıdır. Sadece para değil diğer politikalarda da adım atılması geçiyor. Zaman gittikçe daralıyor'' diye konuştu. 

Muhabir: GAMZE ESKİKÖY