Kaan Özhelvacı, dernek üyelerinin desteğiyle 18. dönemin başkanlık görevini üstlenmeye hazırlanırken, bu süreçteki önemli hedeflerini ve EGİAD'a dair duyduğu minnettarlığı dile getirdi. Adaylık açıklamasında, “Ne mutlu bana ki doğum tarihi olarak küçük olsam da dernek yaşı olarak büyüklerden, üstlenilen görevler açısından kıdemlilerden biriyim. EGİAD’da 12 yıldır aktif çalışıyorum. Geriye dönüp baktığımda, bu altı dönemin her birinin iş insanı yolculuğumda oynadıkları rolü görebiliyorum ve hem bunu mümkün kılan başkanlarıma hem de Derneğimizin kendisine minnet duyuyorum” ifadelerini kullandı.
EGİAD’da 12 yıl: Bir liderlik yolculuğu
EGİAD ile tanışması 12 yıl öncesine dayanan Kaan Özhelvacı, ilk olarak sosyal ilişkiler ve iş geliştirme komisyonlarında aktif görevler alarak dernekteki yolculuğuna başladı. 8 yıl önce, Aydın Buğra İlter Başkan döneminde ilk kez yönetim kurulunda yer aldı ve ‘Sanayi 4.0’ projesinin sorumluluğunu üstlendi. Başkan Mustafa Aslan döneminde “marka” konusunda yoğun bir şekilde çalıştı ve saymanlık görevini yerine getirdi. Başkan Alp Avni Yelkenbiçer'in iki döneminde sanayi ve sürdürülebilirlik konularında aktif olarak görev aldı, yönetim kurulu başkan vekilliği görevini yürüttü ve dijitalleşme ile sürdürülebilirlik projelerinde önemli roller üstlendi.
Özhelvacı, bu süreci ve EGİAD ile olan ilişkisini, “Gerçekten öyle oldu, üyeliğimin ilk gününden itibaren sürekli çalıştım. Katıldığım her projede biraz daha öğrendim ve derneğimize değer katmaya başladım. Bu yolculuğu mümkün kılan birlikte çalıştığım ve benden deneyimli olan EGİAD’lı dostlarım, komisyon başkanlarım, yönetim kurulu üyelerim ve başkanlarım oldu. Benim önümü açtılar, desteklediler, öğrettiler” sözleriyle özetledi. EGİAD’ın, hayatına yön veren en önemli kurumlardan biri olduğunu belirten Özhelvacı, “EGİAD bir liderlik okuludur” tanımlamasının kendisini her aşamada etkilediğini söyledi.
EGİAD’ın geleceğine yönelik vizyon ve hedefleri
Kaan Özhelvacı, 18. dönemde EGİAD’ın çok daha etkili bir rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Ülkemiz ekonomik ve sosyal olarak çok zor bir dönemden geçiyor. EGİAD olarak farklı bir yaklaşım sergilememiz, daha fazla sorumluluk almamız gerek. Bölgemizde yalnız bizim yapabildiğimiz görevler olduğu gibi, en iyi bizim yapabildiğimiz işler var. Bize özgü bu güçleri daha isabetli ve etki yaratacak şekilde kullanmalıyız ki toplumumuz için umut yaratabilelim ve yarınla ilgili kötümserliği yıkabilecek adımlar atalım” diye konuştu.
Özhelvacı, EGİAD’ın bugüne kadar yürüttüğü stratejik alanlarda önemli çalışmalar yaptığını belirterek, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, yeşil dönüşüm ve globalleşme gibi alanlarda derneğin daha da aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, start-up girişimciliği ve ekosistem destekleriyle EGİAD Melekleri aracılığıyla girişimcilik alanında önemli adımlar attıklarını belirterek, bu çabaların daha fazla kaynağa ulaşmasını sağlayacak şekilde sahaya yansımasını amaçladıklarını dile getirdi.
EGİAD’ın güçlü bağlantıları ve etkisi
Özhelvacı, EGİAD’ın geldiği noktayı özetlerken, derneğin geniş iş ağı ve güçlü bağlantıları sayesinde çok sayıda fırsat yaratabileceğine inandığını belirtti. İzmir’deki oda, borsa ve diğer iş dünyası STK’larıyla yakın ilişkiler kurarak, kamu kurumları ve belediyelerle etkin iletişim sağladıklarını söyleyen Özhelvacı, “Çatı kuruluşlarımız TÜRKONFED, BASİFED ve EGİFED ile güçlü bağlantılarımız, Türkiye’nin her yerindeki diğer GİAD’larla yakın ilişkilerimiz sayesinde geniş iş ağımız var. EGİAD, 35 yıllık süreçte ülkemizin her şehrinde gerek iş insanları, gerek STK’lar gerekse tüm devlet kurumları ile yürüttüğü çalışmalar ve sosyal sorumluluk projeleriyle sarsılmaz bir güç birliği oluşturmuştur” dedi.
Bu güçlü bağlantıların, özellikle yurt dışı ve yurt içi ticaret bağlantılarında, işletmelere büyük katkılar sağlayabileceğini belirten Özhelvacı, yerel başarıların uluslararası arenaya taşınması için doğru bağlantıların kurulmasının kritik olduğunu vurguladı. Ayrıca, start-up girişimciliği, teknoloji geliştirme ve yeşil dönüşüm gibi geleceğe yönelik iş alanlarında büyük sosyal sermaye potansiyeline sahip olduklarını ve bu sermayenin doğru şekilde kullanılması gerektiğini söyledi.
Liderlik ve takım çalışması
Kaan Özhelvacı, derneğin 18. dönemine yönelik projelerini anlatırken, güçlü ve odaklı takımlar kurarak, liderliği bir unvan değil, bir davranış biçimi olarak görmeyi amaçladığını ifade etti. “Liderliği bir pozisyon veya unvan değil, bir davranış biçimi olarak görmek” diyen Özhelvacı, iş üretme süreçlerinde liderliğin paylaşılmasını ve kolektif karar alma mekanizmalarının oluşturulmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, kapsayıcılığa ve çok sesli iletişime dayalı bir çalışma ortamı yaratmak için de gayret göstereceklerini ekledi.
EGİAD ailesinin desteğiyle güçlü adımlar
Son olarak, EGİAD üyelerinin desteği ve güveniyle çok daha fazla projeye imza atmayı hedeflediklerini belirten Özhelvacı, şunları söyledi: “Liderliğe soyunmak dediğimizde bunları anlıyoruz. EGİAD’dan başlayıp dalga dalga çevremize yayabileceğimiz bu anlayışın fark yaratacağını biliyoruz. Yolumuz, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğine sıkı sıkıya bağlı kalarak, derneğimizin teamüllerinden ayrılmadan yürümek. EGİAD ailesinin desteği ve güveniyle, toplumumuza etkin şekilde katkı yapmak için hep birlikte daha da iyisini ve daha da fazlasını üreteceğiz.”
Kaan Özhelvacı kimdir?
1991 İzmir doğumlu olan Kaan Özhelvacı, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi’nde liderlik ve işletme eğitimi aldı. Ambalaj sektöründe faaliyet gösteren aile şirketi Erdal Etiket’te, otomotiv, beyaz eşya ve savunma sanayi sektörlerinde global ölçekte ana sanayiye hizmet veren şirketin 3. kuşak Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.