Son Mühür - KKTC'de liselerde başörtüsünün serbest bırakılmasının protesto edilmesi ve bir ortaokul öğrencisinin başörtüsü nedeniyle okula alınmamasıyla ilgili tartışmalara Cumhurbaşkanı Erdoğan sert tepki gösterdi.

Gündeme oturdu

Lefkoşa'daki İrsen Küçük Ortaokulu'nda bir kız öğrencinin başörtüsüyle okula alınmaması ve okuldan uzaklaştırılması sonrası, Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin "bone ve bandana" ile derslere girmelerine izin veren bir tüzük değişikliği yapmıştı.

Ancak bu karar, ana muhalefetin talebi ve başörtüsünün okulda yasaklanmasını savunan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nın (KTÖS) düzenlediği eylemler sonrası, Başbakanlık tarafından geri çekildi. Bu gelişme ile ortaokullarda başörtülü öğrencilerin okula kabul edilip edilmeyeceği, tamamen okulların inisiyatifine bırakıldı.

MYK'da konuşuldu

KKTC'de başörtülü bir öğrencinin okula alınmaması, ardından Bakanlar Kurulu'nun liselerde başörtüsünün serbest bırakılmasına yönelik tüzük değişikliği yapması ve bu karara karşı bazı sendikaların eylem başlatması, AK Parti MKYK gündemine taşındı.

"Bu, hadsizliktir''

Türkiye gazetesine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan olaya sert tepki göstererek, "Bu, hadsizliktir. Önümüzdeki günlerde KKTC'ye bir ziyaret yapacağız. Gerekli mesajları orada vereceğiz. Bunları sıkılamazsan hadlerini bilmiyorlar" sözlerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi