Son Mühür / Osman Günden - Manisa Yunusemre’de bu yıl da bisiklet tutkusu zirveye ulaştı. Yunus Emre Kültür Parkı'nda gerçekleşen dağ bisikleti yarışına 300 sporcu katıldı. Sporcular, 26 kilometrelik zorlu parkurda kıyasıya mücadele ederken, etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Yöneticiler start verdi
Yarış, Yunusemre Belediyesi’nin ev sahipliğinde; Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Vestel’in katkılarıyla organize edildi. Startı; Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar, belediye yöneticileri, meclis üyeleri ve sporseverler birlikte verdi.
“Her yerden güzel sporcuları karşıladık”
Yarışların ardından konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuları Manisa’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Semih Balaban, “Uluslararası Dağ Bisiklet Yarışmasına ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz.
Bu konuda bize sponsorluk yapan tüm firmalara da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Başta Bisiklet Federasyonu, Valiliğimiz, gençlik spor il müdürlüğümüz ve en önemlisi Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Başkanımızın büyük katkıları var. Herkese sevgi, saygı ve selamları var. Güzel bir organizasyon oldu.
Önemli olan yarışmak, önemli olan yurdun dört bir yanından gelip bu güzel etkinlikte yer almaktır. Her yerden güzel sporcuları karşıladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Şehrimize değer kattınız”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar ise konuşmasında, “Öncelikle Yunusemre Belediye Başkanımız Semih Balaban’a çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir organizasyonu şehrimize kazandırmak için çok büyük fedakarlıklar gösterdi.
Bizler de Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’in katkılarıyla şehrimizin her platformda; ulusal ve uluslararası bağlamda öncü bir kent şehir olması için emin adımlarla ilerliyoruz. Manisa’yı, 17 ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesiyle bir bütün olarak değerlendiriyoruz.
Böyle hareket ediyoruz. Manisa’yı bir bütün olarak yüceltmek asli görevimiz. Biz de bu görevi yerine getirmeye özen ve ehemmiyet gösteriyoruz. Türkiye’nin her yerinden gelen siz değerli sporcular, hepiniz tekrar hoş geldiniz. Bundan sonra sayılarımızı ve imkanlarımızı genişleterek sizleri burada ağırlamaya devam etmek istiyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz. Şehrimize değer kattınız” diye konuştu.
Şampiyonlar belli oldu
Yarış sonunda, farklı yaş gruplarında dereceye giren sporcular ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı. U-17 Erkekler kategorisinde Eren Geçim birinci olurken, U-15 Kadınlar kategorisinde Betül Tanrıkulu kürsünün zirvesine çıktı. Elit Erkekler’de Emre Yavuz, Elit Kadınlar’da ise Azize Bekar birincilikle organizasyonu tamamladı.
Ayrıca yarış günü boyunca izleyiciler için de sürprizler yapıldı. Sponsor firmaların desteğiyle düzenlenen çekilişlerde, bisiklet ve akıllı saat gibi çeşitli hediyeler verildi.