TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, 1999 Marmara depreminin ardından insanların deprem konusunda daha bilinçli hale gelmesini sağlamak üzere “Deprem Haftası” ilan edildiğini belirterek, “Böylesi günlerin vesile olması önemli. Vatandaşlarımız deprem haftası diye merak ederler. 1999 depreminden sonra belirlendi. Bizler de oda olarak vatandaşa katkı sağlayacak etkinlikler yapıyoruz” dedi. Öziçer şöyle konuştu:

“Deprem olgusu anlatılırken, suistimale açık bilgiler de verilebiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımıza yerel yönetimler ile birlikte katkı verebiliriz diye etkinlikler yaptık. Hepimizin tanıdığı bildiği Ahmet Ercan hocamızla birlikte Bayraklı’da deprem söyleşisi gerçekleştirdik. TV programları olsun basın açıklamaları olsun yapıldı. Bu açıklamalarda devletimizi ve Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların eksikliklerine yapacakları katkıları anlattık.”

Sorunları gündemde tutuyoruz

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, yaşanan sorunların gündemde kalması konusunda çaba harcadıklarını da kaydetti. Öziçer şöyle devam etti:

“Vesile olduğu için ön planda olmaya çalışıyoruz. Bu konu gündemde olacak bir konu. İnsanlara sürekli deprem demek olumsuz etkileyebilir. Ege ve İzmir’de depremin doğal olduğunu, hareketlenmelerin devam edeceğini, gerekli çalışmalar yapıldığı sürece, depreme dayanıklı yapı tasarlandığı ve yapıldığı sürece, sismolojinin verilerini izlediğimiz sürece sürekli gündemde tutmamız gerekiyor. O kadar çok konu var ki. Büyüklük deprem anı depremden sonra yerelin yapılması gereken şeyler, denetim mekanizması, gelecekteki depremler gibi. Tüm bu soruların yanıtlarını veriyoruz. “

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, Marmara ve İzmir depremlerinden yapılaşma koşullarının zemin sorunlarının ön plana çıktığını anımsatı, olmayan zeminlerin yapılaşmalara açılmamasının önemine değindi.

Editör: TE Bilişim