Son Mühür - Beyaz Saray'da Donald Trump ile bir araya gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, görüşme sırasında Türkiye ile olan ilişkilerinden ve olası çatışmalardan kaçınmak istediklerinden bahsetti. Trump ise, "Erdoğan'ı seviyorum. O da beni seviyor." diyerek Türkiye ile olası sorunların çözülmesi için aracılık yapabileceğini ifade etti.

Bu açıklamanın yankıları sürerken CNN Türk ekranlarında bölgesel gelişmeleri yorumlayan Hakan Bayrakçı, "Türk Ordusu isterse 72 saatte Tel Aviv'e girer. Bu ne bir tehdit ne de bir abartıdır; Türk milletinin ve ordusunun caydırıcılığının açık bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Hindistan Basınında Türkiyenin Haberi

''Türkiye Tel Aviv'e girme tehdidinde bulunuyor"

Bayrakçı'nın bu sözleri Hindistan merkezli haber kanalı tarafından "72 saat geri sayım: Türkiye Tel Aviv'e girme tehdidinde bulunuyor" başlığıyla okuyuculara duyuruldu.

Türk ordusu analizi

Hindustan Times, Bayrakçı'nın açıklamalarını detaylı bir şekilde ele alarak Türk ordusunun operasyonel kapasitesine ve bölgesel güç dengesini değiştirme potansiyeline dikkat çekti. Gazete, Bayrakçı'nın sözlerini analiz ederken Türk ordusunun gücünü yalnızca askeri bir unsur olarak değil, aynı zamanda siyasi anlamda da bir caydırıcılık unsuru olarak tanımladı.

Kaynak: Haber Merkezi