Son Mühür- Sadece Orta Doğu'nun değil dünyanın en büyük açık hava mezarlıklarından biri haline gelen Gazze'de İsrail'in ateşkes önerisi Hamas'ı ikna etmedi.
Hamas'ın baş müzakerecisi Halil el-Hayya, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu , "savaşın sona ermesini veya tam çekilmeyi sağlamayan bir anlaşma için imkânsız koşullar koyan" bir teklif sunmakla suçladı.

El Hayye
Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği saldırının ardından Gazze'de rehin tuttuğu 58 kişi bulunuyor.

Bunlardan 24'ünün hâlâ hayatta olduğu düşünülüyor.
Guardian gazetesi, İsrail'in Hamas'a sunduğu son teklifte, 45 günlük ateşkes ve Filistinli tutukluların serbest bırakılması karşılığında, öncelikle 10 rehinenin serbest bırakılması, savaşın sona erdirilmesi ve Gazze'ye yardımların yeniden sağlanması konularının daha fazla görüşüleceği sözü verildiğini yazdı.


Cehennemin kapılarını açma zamanı...


Hamas'tan yapıln açıklamada, İsrail tarafından tutulan Filistinli tutukluların mutabık kalınan sayısı karşılığında tüm rehinelerin serbest bırakılmasını garanti eden "kapsamlı bir paket" üzerinde anlaşmaya hazır olduğu belirtildi.
Hamas'ın anlaşmayı reddetmesinin ardından, Netanyahu'nun aşırı sağcı maliye bakanı Bezalel Smotrich, Gazze'de "cehennemin kapılarını açma" zamanının geldiğini söyledi.

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı