Son Mühür / Atakan Başpehlivan - Profesör Şener Üşümezsoy 20 gün önce katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamada, Silivri açıklarında 6-6,5 büyüklüğünde deprem beklediğini söylemişti. Ardından dün gerçekleşen ve Üşümezsoy'un verdiği veriler ile aynı bölgede olan deprem, tüm gözlerin Üşümezsoy'a çevrilmesine neden oldu. Üşümezsoy bu kez İzmir'deki deprem riskinden de bahsetti ve yine çok konuşulacak demeçlerin altına imzasını attı. 

İzmir için ne dedi?

Üşümezsoy, dün yaşanan ve yoğun paniğe enden olan depremin ardından bu sabah katıldığı programda İzmir'in deprem riski ve bu bölgede bulunan fay hattı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İstanbul depremini tahmin etmesinin ardından tüm gözler Üşümezsoy'a çevrilmişti. Katıldığı programda, sunucunun 'en riskli deprem bölgesi neresi ve yakın zamanda deprem olacak mı?' sorusunu yanıtlayan Profesör, İzmir için önemli yorumlarda bulundu.

''İzmirliler bu faydan korkuyor''

İzmir de bulunan kuzey-güney fayına değinen Profesör Şener Üşümezsoy, şunları söyledi:

''İzmir de Kuzey-Güney girişli Tuzla fayı var. İzmirliler bu faydan korkuyor. Bu fay ölü bir fay ama İzmir Körefez'inde Kuzey Ada'dan Karaburun'a giden fay hattında stresler var. 1688'de kırılmış bu fay. Güney'de, Samos kırılacak demiştim ben ve orası kırıldı. Midilli'nin kuzeyinde de fay kırılır demiştik, o da oldu. Bodrum'u zaten söylüyorduk...'' 

''İzmir'deki risk azalmış oldu''

Açıklamalarına devam eden Üşümezsoy sözlerini şu şekilde noktaladı:

''İzmir'deki bu fay kırılmayacak. Bu yüzden, İzmir'deki risk azalmış oldu. Diğer taraftan baktığımızda Tokat'ta da bazı depremler oldu. Ama netleşmiş, 'burada bir deprem olur' diyeceğim bir nokta şu an yok''

Muhabir: Atakan Başpehlivan