İstanbul Kültür Yolu Festivali, tarihin en ünlü ressam ve heykeltraşı Pablo Picasso'nun gravürleri, çizimleri, posterleri, litografileri ve fotoğraflarından oluşan 170 parçalık "Pablo Picasso - Resimden Seramiğe Bir Serüven" sergisine, pop art sanatının önemli temsilcilerinden Andy Warhol'un "Warhol'un Dünyası - Pop Art'ın İkonu" sergisine ve Refik Anadol'un yeni projesi "Yeryüzü Rüyaları: Anadolu" başta olmak üzere birçok sergi, konser ve atölye çalışmasına ev sahipliği yaparak, dün erken saatlerden itibaren AKM önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Ziyaretçiler, festival sayesinde birbirinden değerli sanatçıların sergilerini bir arada görme şansı buldukları için memnuniyetlerini dile getirdi.

İstanbul Esenyurt'ta yoldan geçen sapık, kız çocuğunu taciz etti! İstanbul Esenyurt'ta yoldan geçen sapık, kız çocuğunu taciz etti!

En çok ilgi gören sergiEn çok ilgi gören sergi

Frida Kahlo'nun yaşamına bir yolculuk niteliği taşıyan "Frida Kahlo'nun Günlükleri Sergisi", ikonik bir figür olarak öne çıktığı ölümünün üzerinden neredeyse 68 yıl geçtikten sonra, festivalin en çok ilgi gören sergilerinden biri oldu. Grand Pera'da açılan ve sergileme teknikleriyle dikkat çeken bu sergi nedeniyle kuyruk, İstiklal Caddesi'ne kadar uzandı.

Lale Müzesi'nde yer alan "Leonardo Da Vinci Rönesans Dehası" ve Tophane-I Amire'de görülebilen Sebastiao Salgado'nun "Genesis" sergisi, her yaştan ziyaretçiden büyük ilgi gördü.

İstanbul Kültür Yolu Festivali bugün sona ererken, Frida Sergisi 26 Ekim'e, Picasso, Andy Warhol ve Salgado sergileri ise 31 Aralık'a, Da Vinci sergisi ise 15 Ocak 2025'e kadar devam edecek.

Önemli orkestralara ev sahipliği

Festival, ünlü sanatçıların sergilerinin yanı sıra dünyanın en önemli orkestralarına da ev sahipliği yapıyor. Mariinsky Orkestrası'nın ardından, Deutsches Symphonie Orchester Berlin, AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda unutulmaz bir konser verdi. Biletleri satışa açıldığı gibi tükenen bu orkestra, Robin Ticciati yönetiminde sahne aldı. Keman sanatçısı Isabella Faust'un solist olarak performans sergilediği konserin sonunda dinleyiciler, dakikalarca orkestrayı ayakta alkışladı.

Sanatın her dalıSanatın her dalı

AKM Türk Telekom Opera Salonu'nda Deutsches Symphonie Orchester Berlin konseri düzenlenirken, AKM Tiyatro Salonu'nda İstanbul Devlet Opera ve Balesi, "Rezonans" adlı modern dans temsili sahneledi.
Süreyya Sahnesi'nde de İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin "Ulusal Müziğimiz" konser serisi kapsamında Cumhuriyet dönemi önemli bestecilerinden Turgay Erdener'in eserleri sanatseverlerle buluştu.

Garibaldi Sahnesi'nde Bursa Devlet Tiyatrosu'nun "Uçurtmanın Kuyruğu", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun "Ebedi Barış", Mecidiyeköy Büyük Sahne'de ise İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun "Lysistrata" oyunu sahnelendi.

Fişekhane'de "Odadaki Sihirbaz" ve "Lale’li Sihirbaz" tiyatro oyunları büyük ilgiyle karşılandı.
Rami Kütüphanesi'nde "Şiir ve Şehir" söyleşileri düzenlendi.

Taksim Camii Kültür Merkezi, "Mana İkliminden Damlalar" konserine, Süleyman Ragıp Yazıcılar'ın "Gençlerle Hasbihal - Mana Medeniyeti", Mahmud Bedreddin Yazır'ın "Kalem Güzeli" adlı kitabının yeni edisyonu üzerine söyleşi ve Prof. Dr. M. Lütfi Arslan'ın "Uyanın, Rüya Vaktidir" başlıklı söyleşilerine ev sahipliği yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ