İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN Anaokulları, yeni eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında geniş kapsamlı bir seminer programı düzenledi. 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için 4 gün süren bu program, eğitmenlerin bilgi ve becerilerini güncellemeyi hedefledi. Eğitmenler, eğitim teknikleri, çocuk gelişimi ve psikolojisi gibi çeşitli konularda sunum ve atölye çalışmalarına katıldı.

18 okul ve 1.640 öğrenci

İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Erdem Sevinç, seminer programının oldukça verimli geçtiğini belirterek, “4 günlük seminer programımızda yeni dönem boyunca uygulayacağımız yöntemleri detaylı bir şekilde konuştuk. Eğitmen arkadaşlarımızı yeni eğitim teknikleri ve çocuk gelişimi üzerine bilgilendirdik. Bir önceki eğitim yılı oldukça başarılı geçti ve bu yıl okul sayımızı 14’ten 18’e çıkardık. Bu dönemde toplamda 1.640 öğrencimize hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Çağdaş eğitimde öncü yaklaşımÇağdaş eğitimde öncü yaklaşım

İZELMAN A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Merve Doğan ise, eğitim sürecindeki yaklaşımlarını ve hedeflerini şu sözlerle ifade etti: “İZELMAN Anaokulları’nda her çocuğa dokunduğumuzda, belki de ülkemizin kaderini değiştirme potansiyeline sahip olabiliriz. Bu bilinçle hareket ediyoruz ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünü rehber edinerek, çağdaş eğitimdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Veli memnuniyetini ve eğitim kalitesini artırma konusundaki çabalarımızı sürdüreceğiz. Daha çok çalışarak, daha çok araştırarak ve daha başarılı olarak hedeflerimize ulaşmayı amaçlıyoruz.”

Seminer programının detayları

İZELMAN Anaokulları’nın eğitim semineri, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde başladı. Seminerde, Waldorf Pedagog Eğitim Koordinatörü Pınar Anıl “Erken Çocukluk Dönemi Gelişim İhtiyaçları” hakkında bilgi verirken, Başka Bir Okul Mümkün Derneği Eğitim Koordinatörü Yasin Sancak “Proje Tabanlı Eğitim Modeli” üzerine konuştu. Ayrıca, Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Uzman Psikolog Dilara Özsoy “Erken Çocuklukta Duygular” ve Fizik Tedavi Doktoru Nurullah Büker “Çocuklarda Nörobilişsel DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) Üzerine Etkileri” konularında sunumlar yaptı.

"Kore Kültür Günleri" devam ediyor "Kore Kültür Günleri" devam ediyor

Geleceğe yatırım: Eğitim seminerleriSeminerin ikinci günü İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Bu oturumda, Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nin Renkli Orman Anaokulu tarafından “Benim Serüvenim”, “İçimdeki Ben” ve “Çocuk Algısı ve Dil” başlıklı atölye çalışmaları düzenlendi.

Seminerin üçüncü günü, proje tabanlı eğitim uygulamaları üzerine günlük planlama ve rutinler konularında eğitim materyalleri tanıtıldı. Ayrıca “Çember, Duygu Kartları, Çatışma Çözümü” ve “Materyal Kullanımı, Mekan Düzenleme” gibi çeşitli atölye çalışmaları yapıldı.

Son gün ise Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sosyolog Binnur Tepe’nin “Medya Çağında Çocuğu Nasıl Tanımalıyız?” başlıklı sunumuyla başladı. Psikolojik Danışman Burakcan Demirdöven “Takım Ruhu”, “Buz Kırıcı Oyunlar” ve “Ne Öğrendim Oyunu” konularında bilgiler verdi. Ayrıca Psikolojik Danışman Büşra Oya Kerçek “Otizm Ne Değildir?”, Sosyolog İlayda Duran “Çocuklarda İşitme Sağlığı”, Psikolog Ayçenil Balaban ve Psikolog Büşra Yılmaz “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunu Anlamak” ve Uzman Psikolojik Danışman Özlem Mutlu Işık “İhtiyaçları Karşılanmayan Çocukların Davranışları” hakkında sunum yaptı. Son olarak, Psikososyal Destek Birimi Şefi İnci Becerik “Psikososyal Destek Birimi Sınır ve Sorumlulukları” konusunu ele aldı.

Geleceğe yatırım: Eğitim seminerleri

İZELMAN Anaokulları Müdürü Eda Kaygusuz, bu yıl düzenledikleri seminerlerin önemini vurgulayarak, “2024-2025 eğitim öğretim dönemine oldukça güzel hazırlandık. Yeni dönemde 4 okulun daha açılmasıyla birlikte öğrenci sayımızda artış olacak. Eğitim seminerlerimizi önemsiyoruz çünkü bu, öğretmenlerimizin daha iyi bir eğitim vermesi, tatil dönüşünde sınıf düzenini oluşturması ve yeni eğitim personelinin kuruma adapte edilmesi için önemli bir adım” dedi.

Muhabir: Veli Uslu