Son Mühür / Ayşegül Koç - Çeşme Belediyesi’nin, Medicana Sağlık Grubu sponsorluğunda bu yıl 17-20 Nisan tarihleri arasında 14’üncüsünü gerçekleştirdiği Alaçatı Ot Festivali, “Toprak, Zaman ve Tat” ana teması ve “Kaya Koruğu” özel konseptiyle ziyaretçilere unutulmaz dört gün yaşattı. Festival süresince sanat, müzik, edebiyat, gastronomi ve doğa bir araya gelerek Alaçatı sokaklarını adeta bir şenlik alanına çevirdi.

Her yaştan binlerce ziyaretçiMedicana Sağlık Grubu

Festivalin her köşesinde Şefler Meydanı'ndaki lezzet şölenlerinden Sanat Sokağı’nın yaratıcı atmosferine, çocuklara yönelik etkinliklerden doğa yürüyüşlerine kadar dopdolu bir program yer aldı. Kurulan stantlarda Ege’ye özgü otlar tanıtılırken, geleneksel tarifler yenilikçi yorumlarla buluştu. Her yaştan binlerce kişinin ziyaret ettiği etkinlikler yoğun ilgi gördü.

Coşkulu kortej yürüyüşü

Festivalin ikinci gününde gerçekleşen kortej yürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu. Çeşme Belediye Bando Takımı’nın ezgileri eşliğinde otlar ve çiçeklerle süslenen klasik araçlar, motosikletler, traktörler ve bisikletler festival coşkusunu yansıttı. Sivil toplum kuruluşları, dernekler, kooperatifler ve öğrenciler de yürüyüşe gösterileriyle katıldı. 

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli’nin öncülüğünde, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay’ın da bulunduğu kalabalık, Çamlık Yolu’ndan festival alanına kadar keyifli bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Müzik ziyafeti Alaçatı’yı sardı

Festivalin açılış gününde sahneye çıkan İskender Paydaş, enerjisi yüksek performansıyla festivale güçlü bir başlangıç yaptı. Ardından sahneye çıkan Zeynep Bastık, popüler şarkıları ve enerjik sahne tarzıyla izleyenleri mest etti. Üçüncü günün yıldızı ise, güçlü sesiyle adından söz ettiren Sertab Erener oldu. Konserler, Alaçatı gecelerine damga vurdu.

Şefler Alaçatı mutfağını yorumladıŞefler Meydanı

Festivalin lezzet durağı olan Şefler Meydanı’nda gastronomi meraklıları, ünlü şeflerle buluşma fırsatı yakaladı. Şef Ayşe Nur Mıhçı, Rıfat Yurttaş, Gökçen Adar, Melike Bahçeci, Osman Kapar, Yağız Başarıcı, Yusuf Berkant Kaya, Burakhan Akçe, Emrah Köksal, Yağız İzgül, Yağmur Kılınç, Ferhat Vurkan ve Sezin Çevik gibi isimler, Ege otlarıyla hazırlanan özel tariflerini paylaştı.

Edebiyat rüzgarı esti

Festivalin kültürel ayaklarından biri olan Edebiyat Buluşmaları, Türkiye'nin sevilen yazarlarını Alaçatı’da bir araya getirdi. Mavisel Yener, Müfit Can Saçıntı, Latife Tekin, Barış İnce, Pelin Batu, Buket Uzuner, Nasuh Mahruki ve Yekta Kopan okurlarıyla keyifli sohbetler gerçekleştirdi.

Sanat sokağı ilham verdi

Festivalin en estetik alanlarından biri olan Sanat Sokağı, yerel sanatçıların eserlerine ve el emeği ürünlere ev sahipliği yaptı. Alaçatı’nın tarihi dokusuyla bütünleşen sokakta, ziyaretçiler resimlerden tasarım objelere kadar birçok özgün çalışmayla karşılaştı.

Açık Mikrofon’da ‘Adalet’ konuşulduAçık Mikrofon

Bu yıl festivale bir ilk eklenerek “Adalet İçin Açık Mikrofon Forumu” yapıldı. Başkan Lâl Denizli’nin yönettiği bu özel oturumda, yurttaşlar yaşadıkları adaletsizlikleri ve toplumsal sorunları dile getirme imkânı buldu. 

Lezzet ve fotoğraf yarışmaları ilgi gördü

Festivalin son gününde düzenlenen geleneksel yarışmalara katılım yoğundu. “En Güzel Ot Yemeği” kategorisinde birincilik Arif Er’in olurken, “En Güzel Ot Fotoğrafını Ben Çektim” yarışmasının kazananı ise Semra Arıç oldu. Çocuklara özel fotoğraf kategorisinde ve genel klasmanda dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

Muhabir: AYŞEGÜL KOÇ