Son Mühür / Beste Temel - 8 Nisan 2024’te mazbatasını alarak görevine başlayan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın ilk yılını tamamlamasının ardından ilçe sakinleri, hayata geçirilen projeleri ve hizmetleri değerlendirdi. 

Uygun fiyatlı ve sağlıklı yemek sunan Kent Lokantası, dayanışmayı büyüten askıda yemek uygulaması, öğrencilere sunulan yurt olanakları, okul öncesi ücretsiz eğitim merkezleri, sanat ve spor kursları, işverenle iş arayanları bir araya getiren Etkin İstihdam Ofisleri, yaşlılar için kurulan Çınarlar Buluşma Noktası ve Tarım Okulu gibi birçok hizmet, Bucalıların takdirini topladı. İlçe halkı, bu çalışmaların artarak sürmesini belirtti.

“Verdiği sözü tuttuğu için teşekkür ederiz”Dokuz Eylül Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü karşısındaki Kent Lokantası’nı sık sık tercih ettiğini belirten üniversite öğrencisi Abdurrahman Günay, uygulamanın hem öğrenciler hem de vatandaşlar için çok kıymetli olduğunu söyledi. 

Abdurrahman Günay, “Bu fiyatlarla dışarıda bu şartlarda mümkün değil. Kent Lokantası’nın üçüncüsünün üniversitenin tam karşısında olması ulaşımı da çok rahat kılıyor. Başkan söz vermişti. Verdiği sözü tuttuğu için teşekkür ederiz” dedi.

“Öğrencilerin yemek sorunu çözüldü”

Üniversite öğrencisi Elif Ceyda Çakırca ise askıda yemek uygulamasının kendisi için büyük bir destek olduğunu belirterek, “Öğrencilerin yemek sorunu çözüldü. Ben askıda yemek uygulamasından faydalanıp ücretsiz yemek yiyorum. 

Öğrencilerin ekonomisi açısından, özellikle yurtta kalan öğrenciler açısından gayet hesaplı. Bir yemeğe 200 – 250 Lira vermektense yalnızca 50 Lira vermek çok daha mantıklı. En azından günün bir öğününü burada hallediyorum” ifadelerini kullandı.

“Kaderimiz değişti”

Zeytin üreticisi Salih Çiftçi, Tarım Okulu’ndan aldığı eğitimle üretiminde gözle görülür bir iyileşme olduğunu söyledi ve “Yıllardır tarımla uğraşıyoruz, zeytinliklerimiz var. Bugüne kadar babalarımızdan atalarımızdan bize ne öğretildi ise o şekilde üretimimizi yaptık. Görkem Başkan’ın sayesinde böyle bir yer açıldı. 

Bizi davet ettiler. Dünyadaki yeni teknolojiler, tarımla ilgili yapılması gerekenler bize seminerlerde anlatıldı. Aldığımız bilgileri üretimimizin daha verimli olması için uygulamaya başladık. Verimimiz arttı, kazancımız çoğaldı. Görkem Başkan sayesinde kaderimiz değişti, yüzümüz güldü” diye konuştu.

“Öğrencilerimizin gelişimine destek olacak ”Edip Akbayram Etüt Merkezi

Göksu Mahallesi’ne kazandırılan Edip Akbayram Etüt Merkezi, bölge halkından da tam not aldı. Torununu merkeze yazdırmak isteyen emekli Deniz Zekioğlu, “Emekliyim, ortaokula giden bir torunum var.

Okuldan sonra derslerine ben yardımcı olmaya çalışıyorum ama yetemiyorum. 
Görkem Başkanımız burayı yakında hizmete açacak. Bölgemizin böyle bir kuruma ihtiyacı vardı. Öğrencilerimizin gelişimine çok destek olacak bu hizmet. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

“Büyük değişimi görebiliyoruz”

Buca’nın yollarındaki değişimi değerlendiren mahalle sakini Vahap Bozkurt, “Çocukluğum bu sokaklarda geçti. Son dönemde sokaklarımızdaki büyük değişimi görebiliyoruz. Sokaklarımız asfaltlanıyor. Görkem kardeşim geldi, sanayinin yollarını unuttuk. Çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. İyi ki var” diye konuştu.

“Mutluluk huzur getirdi”Rehabilitasyon Merkezi

Buca’daki tren yolu güzergâhının yeniden düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu paylaşan Tahsin Gül, “Bu üzerinde durduğumuz yol iki yüz yıllık. Çocukluğumda annem babamla trene binerdik. Yıllardır atıl durumdaydı. 

Sağ olsun Görkem Başkanımız buraya el attı da Buca’nın makûs tarihi değişti. Çocuklar parklarda oynuyor, insanlar yürüyor, bisiklete biniyor… En önemlisi bu değişim, buraya mutluluk huzur getirdi” dedi.

“Personel çok ilgili”

Sokak hayvanları konusunda duyarlı olan Asena Seven, Rehabilitasyon Merkezi’ne sık sık uğradığını ve hizmetlerden memnun kaldığını belirterek, “Personel çok ilgili. Ücretsiz çip takılıyor hayvanlara. Aradığım an gelip hayvana müdahale ediyorlar. Bu hizmet tabi ki Görkem Başkanımız sayesinde” diye konuştu.

“Her konuda desteklerini esirgemiyorlar”Betontaş Çınar Anaokulu

Çalışan bir anne olan Duygu Boz, kızının Betontaş Çınar Anaokulu’nda aldığı eğitimden çok memnun olduğunu ifade ederek, “Kızımın sosyalleşmesi, arkadaş çevresinin gelişmesi, kendisine olan güveninin gelişmesi açısından burası çok değerli. 

Kızım da burada olmaktan çok mutlu. Ben de işime rahatça gidip gelebiliyorum. Öğretmenlerimiz, idaremiz her konuda desteklerini kızımdan esirgemiyorlar. Tüm bu iyilikler için Başkanımız Görkem Duman’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Muhabir: BESTE TEMEL