Son Mühür / Seçil Ünlü - Buca Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl da coşkulu ve rengârenk etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.
Çocuklara unutulmaz bir bayram yaşatmak amacıyla 23 Nisan Çarşamba günü Işılay Saygın Meydanı’nda (eski adıyla Kasaplar Meydanı) kapsamlı bir Çocuk Festivali düzenlenecek. Saat 12.00’de başlayacak festival boyunca şiirden oyuna, sürpriz hediyelerden eğlenceli gösterilere kadar pek çok etkinlik minikleri bekliyor.
Kardeş şehir protokolü imzalanacak
Aynı gün, Kosova Türkleri Millî Bayramı dolayısıyla anlamlı bir iş birliğine de imza atılacak. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın katılımıyla Kosova’nın Peja (İpek) kenti ile kardeş şehir protokolü imzalanacak ve bu özel gün uluslararası bir dostluk adımıyla daha da anlam kazanacak.
“Gelin, 23 Nisan’ın sevincini hep birlikte yaşayalım”
Başkan Görkem Duman, çocukların yaşamın her alanında mutlu ve güçlü bireyler olarak yetişmeleri için çalıştıklarını belirterek, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günü, Buca’da yine büyük bir coşkuyla kutlayacağız. 23 Nisan tarihi egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun, geleceğimizin çocuklarımızla şekillendiğinin en güçlü simgesidir.
Bu yüzden bu bayram, sadece çocukların değil; onların gözlerindeki ışıltıda umudu, yarını ve barışı gören biz büyüklerin de bayramıdır. Biz, Buca’da çocukların yüzü hep gülsün diye; eğitimde, sanatta, sporda her alanda onları daha güçlü bir geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.
Bu bayramda da Işılay Saygın Meydanı’nda düzenleyeceğimiz festivalde, çocuklarımız oyunlarla, şiirlerle, gösterilerle mutlu olacak. Aynı gün Kosova’nın Peja kentiyle imzalayacağımız kardeş şehir protokolüyle de bu bayramı uluslararası bir dostluk köprüsüne dönüştüreceğiz. Gelin, 23 Nisan’ın sevincini hep birlikte yaşayalım. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!” dedi.
Festivalde sürprizler ve eğlence bir arada
Çocuk Festivali kapsamında gün boyunca pek çok renkli gösteri Bucalı minikleri bekliyor olacak. Palyaçolar, sihirbazlar, tahta bacak gösterileri, sosis balonlar, bubble şov, buz gösterisi, maskotlar, jonglörler ve interaktif etkinliklerle meydan tam bir şenlik alanına dönüşecek. Ayrıca, Buca Belediyesi Yarı Zamanlı Eğitim Merkezi öğrencileri ve ilçedeki ilkokulların hazırladığı özel gösteriler etkinliğe ayrı bir renk katacak.
Festival kapsamında Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün taekwondo kursiyerleri, yıl boyunca öğrendiklerini izleyicilere sergileme şansı bulacak.
Etkinlikler, saat 16.00’da Tarık Akan Gençlik Merkezi Tiyatro Topluluğu’nun sahneleyeceği “Eğlenceli Dostlar Oyunu” ile devam edecek ve gün, saat 18.00’de sona erecek.