Son Mühür / Osman Günden - EGİAD’ın ev sahipliğinde gerçekleşen panelde, dijital dönüşüm süreçlerinde kurum kültürünün önemi çok yönlü bir bakışla değerlendirildi.

Etkinlikte konuşmacılar arasında FigoPara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Bahar ile Genwise Kurucu Ortağı Tuğrul Ağırbaş yer alırken, oturumun moderatörlüğünü RunDigital Yönetim Kurulu Üyesi, Ekmob’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Sunay Şener üstlendi.

"Bu bir zihniyet devrimidir"Ege Genç İş İnsanları Derneği

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Özhelvacı, dijitalleşmenin sadece teknolojik yatırımlarla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda kurumların düşünce biçimlerini, liderlik tarzlarını ve çalışma alışkanlıklarını da köklü biçimde etkilediğini dile getirerek, “Yapay zekâ, büyük veri, otomasyon, blockchain, nesnelerin interneti, artırılmış/sanal gerçeklik, 3D yazıcılar ve robotik sistemler gibi yenilikçi teknolojiler iş dünyasında köklü değişimlere yol açıyor. 

Ancak bu teknolojileri kurum içinde sürdürülebilir ve anlamlı kılacak olan şey, güçlü bir kurum kültürüdür” diyen Kaan Özhelvacı, gerçekleşen dijital dönüşümün bir zihniyet değişimi gerektirdiğini ifade ederek, “Asıl mesele, bu teknolojiyi içselleştirebilecek, sürdürülebilir kılabilecek bir kurum kültürü inşa etmektir. Bu bir teknoloji yatırımı değil, bir zihniyet devrimidir.” diye konuştu.

Teknoloji yarışı artık küresel bir stratejiKaan Özhelvacı

Dijital dönüşümün artık yalnızca işletmelerin değil, ülkelerin de küresel rekabetteki yerini belirleyen bir unsur haline geldiğini belirten Kaan Özhelvacı, ABD ve Çin arasındaki teknoloji rekabetinin sadece ekonomik değil, aynı zamanda dijital hegemonya mücadelesi olduğunu ifade etti. 

Kaan Özhelvacı, genç iş insanlarına seslenerek, "Bu anlamda biz genç iş insanları olarak sadece firmalarımızı değil, ülkemizi de dijital rekabetin merkezine taşıyacak vizyona sahip olmalıyız.” dedi.

"Stratejik liderler olarak yetişmelerini hedefliyoruz"FigoPara

Konuşmasında EGİAD’ın yalnızca bir iş dünyası derneği olmadığını, aynı zamanda bir “liderlik okulu” olarak yapılandığını belirten Kaan Özhelvacı, üyelerin hem mesleki hem kişisel gelişimlerine katkı sunmayı hedeflediklerini ifade ederek, “EGİAD olarak üyelerimizin; verinin, bilginin, teknolojinin ve dijital dönüşümün gücünü kavrayan, inovasyon odaklı düşünen, stratejik liderler olarak yetişmelerini hedefliyoruz. Gelecekte onlardan ‘Bu liderliği EGİAD sayesinde kazandım’ cümlesini duymak, bizim için en büyük gurur olacaktır” diye konuştu.

Deneyim odaklı ilham veren paylaşımlar

Panelde söz alan ise Koray Bahar, finansal teknolojilerde gerçekleşen dijital dönüşümün müşteri alışkanlıklarını nasıl değiştirdiğini kendi deneyimleriyle anlattı. Tuğrul Ağırbaş ise teknolojik altyapı kadar insan faktörünün önemine dikkat çekerek, dijital dönüşümün uzun soluklu bir insan yatırımı olduğunu vurguladı. Moderatör Sunay Şener ise, başarılı dijital projelerin güçlü bir liderlik anlayışı, ortak vizyon ve iş birliği temelli kültürle mümkün olabileceğini örneklerle aktardı.

Sakız fidanı ile teşekkür

Etkinlik bitiminde EGİAD Başkanı Kaan Özhelvacı, konuşmacılara teşekkür ederek, EGİAD Sakız Ağacı Korusu Projesi kapsamında adlarına bağışlanan sakız fidanlarının sertifikalarını takdim etti. EGİAD çatısı altında dijitalleşme temalı bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtti.

Muhabir: OSMAN GÜNDEN