Son Mühür- Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenmesi planlanan ancak Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle iptal edilen Gülşen konserine ilişkin yapılan bir ihbarla başladığı öğrenildi. Kasım ayında gelen ihbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında yaklaşık 5 ay süren bir çalışma yürütüldü.

Haksız kazanç iddiaları 

Soruşturma kapsamında, organizasyonun iptal edilmesine rağmen konserin yapılmış gibi gösterilerek “iştirak halinde hileli yollarla kamu kurumunun zarara uğratıldığı ve haksız kazanç sağlandığı” iddia edildi. Toplanan deliller doğrultusunda operasyon kararı alınmıştı.

Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda; Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı A.B., görevden uzaklaştırılan eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürü H.B., belediye personelleri S.K. ve B.B. ile organizasyon şirketi yetkilisi S.P. gözaltına alınmıştı.

İki şüpheli tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen beş şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Eski Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halise B. ile organizasyon şirketi yetkilisi S.P., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Üç kişi adli kontrol şartıyla serbest

Belediye Başkan Yardımcısı A.B., belediye personeli S.K. ve B.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Kaynak: Haber Merkezi