Son Mühür / Osman Günden - İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, Kütüphaneler Haftası'nı 7-18 Nisan tarihleri arasında “Üreten Kütüphaneler, Dönüşen Toplumlar” temasıyla çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
Özel hafta boyunca İzmir'in farklı noktalarında paneller, atölyeler, kütüphane açılışları, bilgi yarışmaları, kitap bağışı kampanyaları, söyleşiler, geziler ve konserler gibi etkinlikler yer alacak. Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, kütüphaneleri ziyaret eden çocuklara, "Birlikte daha güçlü bir yolculuğa çıkma" mesajını içeren bir mektup sunarak çocukları bu süreçte daha fazla dahil etmeyi hedefleyecek.
Efes gezisi ve imza etkinlikleri 
Kütüphaneler Haftası, 7 Nisan Pazartesi günü saat 11:30'da Efes Antik Kenti gezisi ile başlayacak. Bu etkinlik, Kâtip Çelebi Üniversitesi Bilgi Belge Yönetimi öğrencileri ile gerçekleştirilecek ve antik kütüphanelerin tarihine ışık tutulacak.
Gezinin ardından saat 14:00'te Selçuk Belediyesi Kent Belleği Toplantı Salonu’nda "Üreten Kütüphaneler: Geleceğin Kütüphaneleri ve Yapay Zeka" başlıklı panel yapılacak. Panelde, Prof. Dr. Nevzat Özel, Prof. Dr. Hasan Sacit Keseroğlu ve Prof. Dr. Mehmet Ali Akkaya, kütüphanelerin geçmişten günümüze nasıl dönüştüğünü ve üretim süreçlerini tartışacak.
Aynı gün Alsancak Kent Kütüphanesi bahçesinde ise “Kitaplarla Yolculuk, Çocuk Aile Okuma Kulübü” etkinliği düzenlenecek ve çocuk kitapları yazarı Mustafa Ünver, katılımcılarla bir araya gelerek imza günü gerçekleştirecek.
Metro kütüphanesi açılışı 
8 Nisan Salı günü saat 10:30'da Kent Kütüphanesi'nde Masal Atölyesi düzenlenecek. Aynı gün saat 15:00’te Menemen Gençlik Kütüphanesi’nde Çocuk Şenliği’ne ev sahipliği yapılacak. Etkinlikte Gezici Kütüphane, çocuklar ve gençler için tiyatro gösterileri ve performans sanatları sunacak.
9 Nisan’da ise Konak Metro Kütüphanesi’nin açılışı yapılacak. Açılış töreni, saat 18:00'de Konak Metro İstasyonu’nda gerçekleşecek ve kütüphane, 1400 kitap ile 12 kişilik çalışma alanı sunacak. Ayrıca, şair ve yazar Süreyya Berfe'nin bağışladığı 400 kitap ve özel eşyalar, kütüphanenin girişinde sergilenecek.
Kitap bağışı kampanyası yapılacak
9-11 Nisan tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ iş birliğiyle kitap bağışı kampanyası düzenleyecek. Konak, Karşıyaka ve Bostanlı vapur iskelelerinde kurulan iletişim noktalarında, yeni açılacak kütüphaneler için kitap bağışı toplanacak.
Ayrıca 10 Nisan’da Kent Kütüphanesi’nde Masal Atölyesi ve "Kitapların Işığında Yoga" Atölyesi düzenlenecek. 11 Nisan’da ise "Matbaadan Kütüphaneye: Kağıdın Yolculuğu" temalı gezi gerçekleştirilecek ve Enki Matbaa, Yakın Kitabevi ile Kent Kütüphanesi ziyaret edilecek.
Çeşitli etkinlikler
12 Nisan Cumartesi günü saat 10:30'da Kent Kütüphanesi’nde Yusuf Çağlayan ile Sözcük Atölyesi yapılacak. Aynı gün 15:00'te Şato Kütüphanesi’nde "Gençlerle Sınav Kaygısı ve Stres Yönetimi" semineri düzenlenecek. 14 Nisan Pazartesi günü saat 14:30’da Zübeyde Hanım Huzurevi’nde Türk Halk Müziği konseri ve şiir dinletisi gerçekleştirilecek. Aynı gün, Bostanlı-Konak vapurunda "Körfezde Bilgi Dalgası" adlı bilgi yarışması yapılacak.
Ercan Kesal ve Aytül Akal'dan katılım 
17 Nisan Perşembe günü, Kültür 68 Kütüphanesi’nde saat 14:00’te "Erişilebilir Kütüphane: Kitaplar Konuşuyor" etkinliği gerçekleştirilecek. Aynı gün ünlü oyuncu ve yazar Ercan Kesal, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 19:00’da "Şehir, Kitap ve Kütüphane" başlıklı söyleşisiyle katılımcılarla buluşacak.
18 Nisan Cuma günü ise çocuk kitapları yazarı Aytül Akal, Kent Kütüphanesi’nde saat 16:00’da söyleşi ve imza günü düzenleyecek. Detaylı etkinlik programı için İzmir Kent Kütüphanesi’nin sosyal medya hesapları takip edilebilecek.