Teknoloji ile birlikte gelişen günümüz dünyasında ki radikal değişimleri, tüketim hastalığına bulaşmış insanların tüketip attığı, doğayı kirlettiği yada kirlenmesini görmezden geldiği olumsuz durumları görsel estetik üzerinden eleştiren Denizhan Özer, çöp olarak kullanıp atılan her şeyin bir değer olduğunu yapıtlarıyla izleyiciye anlatıyor.

Kullanıp atılan malzemelerden oluşan eserlerKullanıp atılan malzemelerden oluşan eserler

Kola ve bira tenekeleri, telefon kartları, matbaa plakaları, fiyat etiketler, zımba telleri, biletler vs gibi günlük hayatta kullanıp attığımız malzemelerden oluşan, çevre sorunları, doğa katliamı gibi konularda mesajlar veren resimler, bir yandan da insana dair bireysel yada toplumsal hikayeleri anlatım içinde konu olarak ele almakta.  Uzun bir araştırma ve çalışma süresinden sonra ortaya çıkan resimler, aklını ve duygusunu yitiren günümüz insanının içinde bulunduğu çıkmazları çağdaş sanatın olanakları içinde anlatmakta.

Çevre bilincinin tam oluşmadığı bir zaman dilimiÇevre bilincinin tam oluşmadığı bir zaman dilimi

Bir başka özelliği olan resimler, çevre bilincinin tam oluşmadığı bir zaman diliminde 30-35 yıl önce düşünülerek yapılmış olmasıdır. Atıklarla oluşturulan renkli yüzeylerin üzerinde keskin çizgiler, blok renklerle oluşturulan ve güçlü bir renk armonisine sahip olan resimler sanatçının estetik anlayışının göstergesi olarak görülmekte. 

Sergi, 9 Eylül 2024 tarihine kadar İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’nde her gün 16.00 - 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Muhabir: BALAMİR YILDIZ