Son Mühür - İzmir polisi, son bir hafta içinde düzenlediği 20 ayrı operasyonla kaçakçılara büyük darbe vurdu. Balçova’dan Torbalı’ya kadar farklı ilçelerde gerçekleştirilen baskınlarda, toplam piyasa değeri yaklaşık 6,5 milyon TL olan çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 6-13 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü operasyonlar kapsamında; 4 ev, 14 iş yeri, 2 araç, 1 depo ve bir kargo gönderisinde arama yapıldı.

Tarihi eserler ve kaçak ürünler bir arada

Operasyonlarda 127 bin adet içi doldurulmuş makaron, 15 bin 560 paket kaçak sigara, 151 şişe farklı markalara ait alkollü içki, 125 kaçak cep telefonu ve 130 adet elektronik eşya ele geçirildi. Ancak operasyonun en dikkat çekici kısmı ise tarihi eser niteliğindeki buluntular oldu. Helenistik, Roma, Bizans ve İslami dönemlere ait olduğu değerlendirilen 622 sikke ile 66 tarihi obje de kaçak ürünlerin arasında yer aldı.

26 şüpheliye adli işlem

Soruşturma kapsamında 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Gözaltına alınan 2 zanlı ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İzmir Emniyeti’nden yapılan açıklamada, kaçakçılık faaliyetlerine karşı operasyonların kararlılıkla süreceği vurgulandı.

Kaynak: DHA