Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin organize ettiği liseler arası meclis simülasyonu, İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu’nda başladı. Etkinliğe Türkiye’nin 7 farklı şehrinden toplam 250 öğrenci katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, 24 yaşında milletvekili seçilme sürecini ve gençlik yıllarındaki siyasi yolculuğunu anlattı.
Her bireyin farklı düşüncelere sahip olabileceğini hatırlatan Aydemir, “Mühim olan farklı görüşlerin mecliste yer bulmasıdır. Ortak paydamız Türkiye'nin geleceğidir” dedi.
"Filistin davasında gençlik boykotla ses verdi"
Konuşmasında Filistin’deki insan hakları ihlallerinden de bahseden Aydemir, uluslararası kamuoyunun sessizliğini eleştirdi. İsrail’e yönelik boykot hareketlerini hatırlatan Aydemir, “Gençler bu davanın neferi olmaya devam etmeli” sözleriyle öğrencileri bilinçli mücadeleye çağırdı.
“Meclisi mutlaka ziyaret edin” çağrısı
Milletvekili Aydemir, meclisin işleyişine dair temel bilgileri de paylaşarak gençleri Ankara’daki Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ziyaret etmeye davet etti.
Rektör Köse: “Gençlerin söz alması değerli”
İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ise üniversitenin bu tür demokratik eğitim çalışmalarına ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Köse, gençlerin yasa yapma süreçlerini deneyimlemesinin ülke adına önemli bir kazanım olduğunu söyledi.
Gençler yasa tasarısı hazırlıyor
Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler komisyonlara ayrılarak çalışmalarına başladı. Programın ilk gününde insan hakları, sağlık, eğitim ve adalet gibi konular ele alınırken, gençler yasa tasarısı hazırlama sürecini birebir deneyimledi. Etkinliğin ikinci gününde ise hazırlanan tasarılar oylanarak simülasyon tamamlanacak.