İzmir’in Bayraklı ilçesinde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan iki şüpheli, 77 yaşındaki A.K. adlı kadını dolandırmaya çalışırken polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Şüphelilerin, önce yaşlı kadının güvenini kazanmak için süt ve ekmek götürdükleri, ancak kapıyı açtırmayı başaramayınca farklı telefon numaralarından arayarak para talep ettikleri ortaya çıktı.

Polis evin çevresinde önlem aldı

Bayraklı’nın Fuat Edip Baksı Mahallesi'nde yaşayan A.K., kendisini farklı numaralardan arayan ve polis ya da savcı olduğunu iddia eden kişilerin sürekli para talep ettiğini belirterek durumu emniyete bildirdi.

Eve Girmek Için Kadına Ekmek Ve (1)

Şikâyet üzerine Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaşlı kadının evinde ve çevresinde önlem aldı. A.K., şüphelilere para ve altınları hazırladığı yönünde bilgi vererek polisle iş birliği yaptı.

Bunun üzerine dolandırıcılardan F.K. (20) ve Y.T. (26) eve geldi. Y.T. sokak başında gözcülük yaparken, F.K. yaşlı kadının evine girmeye çalıştı. Ancak polis ekipleri eş zamanlı operasyon düzenleyerek iki şüpheliyi de olay yerinde yakaladı.

Şüpheliler fiziki takip yapmış

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ederken, A.K.’nın ifadesi dolandırıcıların planını ortaya çıkardı. Yaşlı kadın, şüphelilerin birkaç gün önce evinin duvarından atlayarak kapıya kadar geldiğini, kendisine süt ve ekmek getirdiklerini söyleyerek kapıyı açmasını istediklerini anlattı.

Kapıyı açmayınca farklı numaralardan tekrar arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp para talep ettiklerini belirtti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA