İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin inovasyon ve teknoloji alanında büyük bir adım atarak kenti bölgesel bir teknoloji merkezi haline getirmeyi hedeflediği çalışmalara, İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ (İZTEKNOLOJİ) ve Yaşar Üniversitesi arasındaki iş birliği protokolü ile yeni bir ivme kazandırıldı. Protokol, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bulunan İZTEKNOLOJİ standında imzalandı. İmza törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Andaç Pamuk, Genel Müdür Emrecan Durmaz, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu katıldı.

Ortak projeler gerçekleştirilecek

İmzalanan iş birliği protokolü, İzmir’in teknolojik ve inovatif gelişimini desteklemeyi amaçlıyor. Protokol kapsamında, yapay zeka, mühendislik, iletişim ve tasarım gibi çeşitli alanlarda ortak projeler gerçekleştirilecek. Ayrıca, İzmir’in kamusal hizmetlerinin iyileştirilmesi ve yeni tasarımların hayata geçirilmesi hedefleniyor. İş birliği çerçevesinde, nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine yönelik kurum içi eğitimler düzenlenecek, ortak staj programları yürütülecek ve kent halkına açık eğitim içerikleri sunulacak.

Protokolün İzmir’e katkıları büyük olacakProtokolün İzmir’e katkıları büyük olacak

Bu iş birliği, İzmir’in teknolojik altyapısının güçlendirilmesine ve kamusal hizmetlerin teknolojiyle uyumlu hale getirilmesine katkı sağlayacak. Ayrıca, proje ortakları, yüksek lisans ve doktora düzeyinde araştırmalar için veri ve kaynak sağlamayı planlıyor. Eğitim programları ve staj fırsatlarıyla genç yeteneklerin desteklenmesi ve gelişimlerinin sağlanması hedefleniyor.

"Geleceğe dair bir umut olduğunu düşünüyorum”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji AŞ Genel Müdürü Emrecan Durmaz, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Biz istedik ki birlikte çalıştığımız insanların kariyer hattını da üretelim. Sadece bir projeyi birlikte yürütmekle kalmayalım; yüksek lisans, doktora ve çok daha ileri noktada araştırmaları burada temellendirelim ve yapacakları akademik çalışmalara buradan veri, kaynak sağlayalım. Birlikte çalıştığımız herkesi geliştirerek daha ileri noktalara götürelim istedik. Çünkü ancak böyle toplumsal ilerleme yaşayabileceğimize inanıyoruz. O yüzden de bu iş birliği protokolünün güzel bir başlangıç ve geleceğe dair bir umut olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İzmir İnovasyon ve Teknoloji, çok kritik bir işletme“İzmir İnovasyon ve Teknoloji, çok kritik bir işletme"

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller ise, İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ’nin şehrin değerli verilerine ulaşarak problemleri tanımlayıp, inovatif girişimcileri teşvik ettiğini belirtti. Kandiller, “İzmir İnovasyon ve Teknoloji, çok kritik bir işletme. Şehrin çok değerli verilerine ulaşabiliyorlar. Problemleri ortaya koyup o problemlere yönelecek inovatif girişimcileri de tetikliyorlar. İnovasyon temelli girişimcilik ekosistemine kaynak getiriyorlar. Kentin problemlerini hep birlikte ele alacağız, önceliklendireceğiz, çözeceğiz. Bunun için de en değerli varlık, insan kaynağı. Üniversite de kaliteli insan kaynağını taçlandırmak üzere yüksek lisans ve doktora programlarıyla devreye girecek. Kentin faydasına olacak inovatif girişimlerin ekosistemini oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Osman Günden