Gazze'de yaklaşık 17 bin 841'i çocuk, 12 bin 298'i kadın olmak üzere toplam 46 bin 913 kişi hayatını kaybederken, 2,3 milyonluk nüfusun büyük bir kısmı yerinden edildi. Bölgede gıda, yakıt, ilaç ve barınak gibi temel ihtiyaçlar karşılanamaz hale geldi.
Türk Kızılay tarafından yapılan açıklamada, Gazze'deki insani krizin etkilerinin hafifletilmesi için yoğun çaba sarf edildiği belirtildi. Bölgede yaşanan ciddi sıkıntılar karşısında uluslararası iş birliğiyle çalışmalar hızlandırıldı.
Yardım Malzemeleri Gazze'ye Taşınıyor
Mısır Kızılayı ile iş birliği çerçevesinde, Ariş'teki gümrüklü depoda Marin 2 gemisinden tahliye edilen yardım malzemeleri, tırlara yüklenerek Gazze'ye sevk edilmeye başlandı. Şu ana kadar 30'dan fazla yardım TIR'ı, insani yardım malzemelerini Gazze'ye ulaştırmak üzere yola çıktı.
Türk Kızılay, Mısır Ekip Başkanlığı aracılığıyla süreci titizlikle koordine ediyor. Refah Sınır Kapısı'nın kapatılmasının ardından, Mısır tarafında bekleyen diğer yardım malzemelerinin de Gazze'ye hızla girişinin sağlanması hedefleniyor.
Aşevi Hizmetleri Devam Ediyor
Sınır kapılarının kapalı olduğu dönemde dahi Gazze'nin kuzeyinde 10 bin, güneyinde ise 15 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yapan aşevleri faaliyette kaldı. Yeni yardımlarla birlikte bu kapasitenin artırılması planlanıyor.
Türk Kızılay, bölgede gıda ve diğer temel ihtiyaçların karşılanması için çalışmaları sürdürüyor. Dağıtımların, ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak ulaşması için gerekli organizasyonlar yapılıyor.
Gazze'nin Yeniden İnşası
156 yıldır Türkiye'de ve dünyada ihtiyaç anında yardım eli uzatan Türk Kızılay, ateşkes sürecinde olduğu gibi Gazze'nin yeniden inşa sürecinde de desteğini sürdüreceğini açıkladı. Açıklamada, "Türk Kızılay, Gazze halkının yanında olmayı kararlılıkla sürdürecektir," ifadelerine yer verildi.