Son Mühür - Konya’da Ekim 1920 tarihinde Delibaş İsyanı sırasında isyancılar tarafından şehit edilen Hava Üsteğmen İbrahim Ethem ve Baş Çavuş Abdullah'ın anısına 1925 yılında Konya 5. Kolordu Komutanlığı'nca yaptırılan şehitlik bir gecede ortadan kayboldu.
CHP'li vekil yetkililere seslendi
Şehitlik ve anıtın kimler tarafından ortadan kaldırıldığı şimdilik bilinmiyor. CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, şehitliğe gelerek duruma tepki gösterdi. Konunun takipçisi olacağını söyleyen Bektaş, şunları söyledi:
“Bir gece ansızın oradan kaldırılan bu şehitlik Kuva-yi Milliye’ye isyan eden ve daha sonra da Yunan ordusuna katılan Delibaş Mehmet ve adamları tarafından şehit edilen Hava Üsteğmen İbrahim Ethem ve Abdullah Çavuş’un mezarlıklarının bulunduğu şehitlikti. Hem mezarlar hem de anıt bu olayları anlatan kitabe buradan yok oldu. Henüz Cumhuriyet kurulmadan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bir yandan İstanbul hükümeti bir yandan Yunan ordusu ve bir yandan da Kuva-yi Milliye’yi yok etmek isteyen isyanlarla uğraşıyordu. Ama yakın tarihimizi belgeleyen bu şehitliğin ortadan kaldırıldığını maalesef üzüntüyle görüyoruz. Tarihimizi unutmayacağız. Süleyman Şah Türbesi’ni apar topar kaçıran bu anlayışın Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı tarihimizi belgeleyen bu şehitliği de gelecek kuşaklardan kaçırmasına müsaade etmeyeceğiz. İlgililerden cevap bekliyorum ve bu konunun takipçisi olacağım. Şehitliğimizin ve anıt kitabenin nerede olduğunun cevabını bekliyorum.”