Ege Üniversitesi, geleneksel müzik, dans ve çalgı kültürüne ait değerleri bilimsel yöntemlerle geleceğe taşıyan yetkin eğitimciler, akademisyenler ve sanatçılar yetiştirirken, bünyesindeki müzelerle de tarihe ışık tutuyor.
Ege Üniversitesinin son yıllarda eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme alanlarında önemli bir sıçrama yaptığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin bilimsel başarılarının yanı sıra kültür, sanat ve sporda da önemli başarılar elde ettiğini belirtti. Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi; sağlık, tıp, ziraat, mühendislik ve temel bilimler başta olmak üzere hemen hemen her alanda ülkemize bilimsel katkılar sunuyor. Eğitimden edebiyata, iletişimden güzel sanatlara, musikiden spor bilimlerine kadar birçok alanda öne çıkan üniversitemiz, toplumla ve şehirle iç içe bir kampüs ortamında faaliyetlerini sürdürüyor. Akademik yetkinliklerini ve potansiyelini, kültür ve sanat birikimini, Bornova’dan Konak’a, Gaziemir’den Urla’ya, Bergama’dan Tire’ye kadar şehrin tamamıyla paylaşıyor. Eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirmenin yanı sıra kültür, sanat ve sporda da adını aldığı bölgede önemli bir rol üstlenen üniversitemiz, kapsamlı organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. İzmir’in farklı merkezlerinde düzenlenen sergi, panel, söyleşi, sahne etkinlikleri ve çalıştaylar ile sanatseverlere sanatın birçok dalını yakından tanıma olanağı sunuyor. Bu bağlamda, İzmir’in pek çok noktasına yayılan Ege Üniversitesi Uluslararası EgeArt Günleri organizasyonunun da bunun en güzel örneği olduğunu düşünüyorum” dedi.

Gelecek nesillere aktarıyoruz"Gelecek nesillere aktarıyoruz”

Ege Üniversitesinin MÖTBE Kültür Merkezi, Kültür Sanat Evi, Atatürk Kültür Merkezi, Kâğıt ve Kitap Sanatları Müzesi ve Etnografya Müzesi gibi mekanlarda her yıl çok sayıda halka açık kültür sanat programı düzenlendiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, konser, sergi, söyleşi ve tiyatro gibi etkinliklerle kültüre ve sanata gönül vermiş duayen isimlerin ve alanında uzman akademisyenlerin katılımcılarla buluşturulduğunu ifade etti. Rektör Budak, Ege Üniversitesi bünyesindeki müzelerin en nadide koleksiyonlara ev sahipliği yaptığını da sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Budak, Devlet Türk Musikisi Konservatuvarının evrensel düzeyde eğitim-öğretim, araştırma ve sanatsal etkinlikler yürüttüğünü ve nitelikli sanatçılar ile bilim insanları yetiştirdiğini belirtti. Konservatuvarın, Türk müziği eğitimi vermek üzere Türkiye’de açılan ikinci akademik kurum olduğunu vurgulayan Budak, “Bir yandan alanla ilgili bilimsel çalışmalar yürütürken, diğer yandan geleneksel müzik, oyun ve çalgı kültürüne ait değerleri bilimsel yöntemlerle geleceğe taşıyacak yetkin eğitimciler, akademisyenler ve sanatçılar yetiştiriyoruz. Ülkemizin kültürel ve sanatsal zenginliğini geliştirerek gelecek nesillere aktarıyoruz” şeklinde konuştu.

Her türlü desteği veriyoruz"Her türlü desteği veriyoruz"

Ege Üniversitesinin birikiminden öğrencilerin en iyi şekilde yararlanabilmeleri için her türlü ortamı sunduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Öğrencilerimizin serbest zamanlarını sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle değerlendirmelerine ve aynı zamanda bilgi-beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak için her türlü desteği veriyoruz. Başta Öğrenci Topluluklarımız olmak üzere gençlerimizin talepleri doğrultusunda konserlerden şenliklere, sanatçılardan yazarlara pek çok etkinlikte ünlü isimleri konuk ediyoruz. Öğrenci odaklılıkla ödüllü bir üniversite olarak, onlara kaliteli eğitimin ötesinde sosyal ve etkin bir üniversite yaşamı sunuyoruz” dedi.

Muhabir: Osman Günden