Cumhuriyet Halk Partili Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in görevden alınması ve yerine kayyum atanması gündemdeki yerini korurken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in çağrısıyla tüm CHP örgütü ve belediye başkanları bugün Esenyurt'ta büyük bir tepki mitingi düzenledi. Ayrıca, CHP dışındaki siyasi parti liderleri de sosyal medya aracılığıyla konuyla ilgili tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Sosyal Medya aracılığıyla tepkisini dile getirerek CHP'ye destek veren liderlerden ikisi de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan oldu.

Gelecek Partisi

Gelecek Partisi'nden "tiyatro" vurgusu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in yerine kayyum atanmasına dair sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda "Daha önceki uygulamalarda da ilkesel olarak vurguladığımız gibi, mahkeme kararı olmaksızın yapılan kayyum atamaları demokratik hukuk devleti ilkesine, seçimlere girmesinde mahzur görülmeyen adayların seçimi kazandıktan sonra görevden alınması da milli irade ilkesine aykırıdır. Hele hele yeni görevlendirmenin seçilmiş belediye meclis üyeleri arasından seçimle değil de atama ile yapılması demokrasinin tiyatro haline getirilmesidir." ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi

DEVA Partisi'nden "saygı" vurgusu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in yerine kayyum atanmasına dair sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu. Ali Babacan şunları söyledi: “Hükûmetin seçimi kaybettiği yerlerde adeta bir rövanş uygulaması olarak gördüğü kayyum uygulaması demokrasi ve temel hakların ihlal edilmesidir. Esenyurt’ta elinden belediyesini aldığınız CHP değil, millettir. Toplumun sinir uçlarıyla oynayan çağrılar yapmak yerine, hukuka uyun, yargıyı araç olarak kullanmaktan vazgeçin. Demokrasiye ve milletin tercihine saygı duymayı öğrenin.”

İYİ Parti'den ''tedbir'' vurgusu

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanması ve yerine kayyum atanması hakkında konuştu. Dervişoğlu, ''Mesele neden buraya taşındı diye düşünmek gerekiyor ve o pencereden baktığınızda da işin siyasi boyutuyla karşı karşıya kalırsınız. Yani bir belediye var. Onun terörle iltisağından söz ediliyor ve buna bağlı olarak da bugün 10 yıl önce başlatılmış bir tahkikatın sonucu olarak belediye başkanı tutuklanıyor. Belediyeye operasyon yapılıyor. Gözaltı yöntemleri ve belediyede yapılan arama tartışılabilir. Devam eden bir hukuk süreci de var. Bu konuda bir görüş beyan etmek insanı zorlar ama siyasi tarafından baktığımızda; sanki böyle bir ortam hazırlanmış gibi görünüyor. Yani ‘Böyle bir çalışma yapılsın, önceden böyle bir hazırlık sağlansın zamanı gelince de buna bu hukuki müdahalede bulunarak bunun siyasi sonuçları üzerinden bir tartışma yaratırız’ hesabı yapılmış burada. Özellikle bu devleti yönetenlere buradan sesleniyorum. Devlet yapması icap eden iş var ise o işi elbette ki her alanda yapmalıdır. Yani hukuk buna dahildir. Soruşturma buna dahildir. Yargılama buna dahildir ama devlet vatandaşına ve siyasete tuzak kurmaz. Siyasi de böyle bir tuzağa düşmez. Bu konunun en önemli satır başlarından biri de bugün üzerinde tartışılan konular İYİ Parti'nin bir önceki dönemde mahalli idareler seçimine neden hür ve müstakil girdiğinin de bir anlamıyla ifadesidir. O sebeple bu konuya da her zaman olduğu gibi tedbirle yaklaşıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Osman Günden