GÜNDEM HABERLERİ

Madenciler özelleştirmeye karşı Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yürüyor

Çayırhan Termik Santrali'nin özelleştirilmesine karşı 9 gündür direnen madenciler, seslerini duyurmak için Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yürüyüş başlattı. İşçiler, özelleştirme kararının iptal edilmemesi halinde mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı’nın özelleştirilmesine karşı 9 gündür mücadele eden maden işçileri, Ankara’da Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yürüyüş kararı aldı. Hem yeraltında hem yer üstünde süren direnişte işçiler, taleplerinin karşılanmaması durumunda mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.


Ankara’nın Nallıhan ilçesindeki Çayırhan Termik Santrali ve Maden sahalarının özelleştirilmesi kararına tepki gösteren işçilerin eylemleri 20 Kasım’da başladı. Sabah vardiyasına giren yaklaşık 500 madenci yer altına inerken, yer üstünde destek veren işçiler de dayanışma gösterdi. Dokuzuncu günde alınan kararla, işçiler seslerini duyurmak için Ankara’ya yürüyüş başlattı.


“Ankara duy sesimizi, bu gelen işçinin ayak sesleri” sloganlarıyla yola çıkan işçilere, Türkiye Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul ve TES-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu eşlik etti.


“Sesimizi duyurmak için bakanlığa yürüyoruz”


Nurettin Akçul, yaptığı açıklamada, özelleştirmeye karşı mücadelelerinin kararlılıkla devam ettiğini vurguladı. Akçul, şu ifadeleri kullandı:
“Çayırhan Termik Santrali ve Maden sahalarının varlık satışına karşı haklı mücadelemizin 9. gününde, enerji işçilerimiz ve madencilerimizle birlikte Ankara’ya Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yürüyüş başlatma kararı aldık. Yer altında eylemlerini sürdüren 500 madencimizin direncine biz de eşlik ederek, taleplerimizi daha güçlü bir şekilde duyurmak istiyoruz.”


Akçul, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirtti. Bakanlık yetkililerinin özelleştirme şartnamesinde bazı düzenlemeler yapılacağını ilettiğini ifade eden Akçul, “Ancak bu değişiklikler, varlık satışını iptal etmeden işçilerimizin geleceğini garanti altına almıyor” dedi.
TES-İŞ Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu ise özelleştirmenin kamu yararını hiçe saydığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bu hak mücadelesi, işçimizin emeğini ve alın terini koruma mücadelesidir. Özelleştirme kararından derhal dönülmeli ve işçilerimize gerekli güvenceler verilmelidir. Bu haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.”